Без връзка с 21 век: дрон засне скрито племе в Амазония

3

Експедиция, проведена през 2017 в дълбините на амазонските джунгли хвърли светлина върху живота на малка общност, за която се смята, че няма контакт с външния свят.

Колкото и невероятно да звучи, тази малка част от човечеството остава изолирана от глобалната икономика, технологиите и комуникациите на 21 век. Огромното предизвикателство е културата на тези хора да бъде изучена без да има намеса.

Въздушни кадри, публикувани от бразилската Национална индианска фондация (Fundação Nacional do Índio, или Funai), показват на света малки фигури, които ходят из гората, без да обръщат внимание на камерата, която се рее във въздуха високо над тях.

Вижте ги във видеото:

инфо: megavselena.bg

Вижте още:

Съвети на един индиански вожд от племето Сиукс

Последните амазонски племена са застрашени от цивилизацията

Забраниха със закон да доближавате най-опасното племе на света

Обезобразените жрици на смъртта от племето мурси ще ви ужасят

Уникални снимки на изчезващи племена по целия свят

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.