Болест, магия или химична реакция: Защо среброто потъмнява, когато се носи?

pixabay.com

Независимо от сезона или модните тенденции, среброто не губи своята значимост и стойност сред металите

Среброто е идеално като допълнение към тоалета както през деня, така и на вечерен прием. Всеки запален любител на среброто обаче знае, че с времето то може да потъмнее. И най -често това се случва с бижутата, които се носят всеки ден и навсякъде.

Защо среброто потъмнява, докато човек го носи, а не само като стои в кутийката за бижута?

Има няколко обяснения за това явление. Някои смятат, че цветът на среброто се променя под въздействието на специална енергия. Други са убедени, че това е реакция заради проблеми в организма. Според трети почерняването е резултат от контакта метал-кожа.

Среброто като тест за проблем

Смята се, че среброто е рафиниращ метал. На енергийно ниво, то почиства аурата на човека и служи като талисман. Също така, среброто играе ролята на пазител на нашия свят, затваряйки каналите между различните измерения. А популярните вярвания казват, че само среброто може да победи злите духове.

Потъмняването на среброто, докато се носи, идва от погълнат негатив

Ако човек е носил бижу за кратко време, и то внезапно е почерняло, това може да е сигнал, че е под влияние на отрицателна енергия. Mоже да бъде урочасване или други магически действия. Освен това, среброто може да показва скрити заболявания. Ето защо, ако е почерняло, струва си да проверите здравето си.

Среброто не е за спортисти

Среброто може да се разглежда като индикатор за здравословни проблеми. Почерняването или плаката върху метала възниква според количеството пот, произведено от човек. Ето защо, ако някой се занимава със спорт, и в същото време носи сребърни бижута, тогава не е изненадващо, че те бързо ще загубят блясъка си.

Ако обаче среброто промени цвета си за кратък период, това може да означава промяна в състава на потта, което от своя страна насърчава окисляването. Такива промени могат да означават процеси, за които човек все още не е наясно. Следователно, ако забележите това, има смисъл да проверите здравето си.

Външни причини за потъмняване на среброто

Може и да е банално, но много зависи и от качеството на самите бижута. Никой не прави бижута от чисто сребро – то е твърде пластично и просто не би запазило формата си. Следователно, всичко което носим, ​​е от сплав. И най-често към сребърния състав се добавя мед за твърдост.

Така че, ако има твърде много мед, продуктът ще почернее много бързо. И ще бъде почти невъзможно да се върне до първоначалния му вид. Затова ви съветваме да купувате сребро с проби 925 и 960. Такива бижута ще запазят първоначалния си вид за много дълго време и ще бъдат лесни за почистване в бъдеще.

Morkadis

Също така влажността и температурата в помещението , съдържанието на газ във въздуха и дейностите на собственика на бижутата са от значение за промяната или запазването цвета на среброто. При постоянна повишена температура и висока влажност металът ще започне да корозира. Същото се случва в градовете, където въздухът е пълен с отработени газове.

източник: popantofi.com

Вижте още:

Милиони долари под формата на злато и сребро в канализацията на Швейцария

Сбъднете желанията си само с пръстен! Ето как

Защо носим сватбения пръстен на безименния пръст?

Кой категорично не трябва да носи злато

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.