Ват Ронг Кхун – Тайланд

1

В провинцията Чианг Рай в Тайланд се намира един уникално чисто бял храм – Ват Ронг Кхун. Той символизира рая и дори на входа му стои страж, който изпраща грешниците в ада.

Самият храм е построен през 1998 г. от Чалермчай Коситпипат и от тогава до момента е станал едно от най-посещаваните места в Тайланд.

Храмът е почти изцяло в бял цвят. Декориран е единствено с малки късчета отразително стъкло, които му придават просторен и фееричен вид. Всички изображения вътре в церемониалната зала притежават златни нюанси. На тавана са нарисувани четири вида животни, които представляват земята, водата, вятъра и огъня. Слонът олицетворява земята, змията – водата, крилете на лебеда – вятъра, а лъвът представя стихията огън.

Скулптурните композиции около храма са най-различни: може да се видят и чудовища и дракони, има и композиция, символизираща ада, която представлява множество ръце, протегнати от пропаст.

2

3

4

5

6

7

инфо: hobyto.com

Вижте още:

ЕДИН ДЕН В МАНАСТИРА ШАОЛИН

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.