Вземи един лимон, разрежи го и го постави в спалнята си, на сутринта ще усетиш резултата!

лимон

Разрежете един лимон на няколко части, поставете го в чиния близо до леглото ви преди да заспите и на сутринта ще останете изумени от резултата.

Лимонът ще е разнесъл уникалния си аромат в цялата стая, което ще бъде причина да се събудите отпочинали, пълни с енергия и в перфектна форма. Той ще дезинфекцира буквално пространството и ще убие всички микроби, благодарение на мощното си антибактериално действие.

Освен че е много вкусен, лимонът притежава и неоспорими диетични качества. На първо място той е най-богатият на витамин С цитрусов плод и е достатъчен сокът от един-единствен лимон, за да покрием дневната си нужда от този витамин. Високото съдържание на витамини от група В пък улеснява усвояването на захарите от организма, предпазва от сърдечносъдови заболявания и подпомага психичното равновесие.

Допълнително флавоноидите и лимоноидите, на които лимоните са богати, засилват имунната ни система. Фосфор, мед, магнезий, желязо… – лимонът не само съдържа и много минерали, но те и се абсорбират бързо и лесно от организма ни, когато са приети чрез този плод. Би било жалко обаче да се задоволим само с неговите хранителни качества – лимонът притежава и чудесни целебни свойства…

Лимоновият сок помага за изчистване на непотребни хранителни материали, тъй като плодът увеличава скоростта на отделяне на урина. Това кара токсините да се разграждат с по-бързи темпове, което поддържа пикочните пътища здрави.Витамин С помага за намаляване на бръчките и подобряване еластичността на кожата.

Лимонената вода чисти токсините от кръвта, което помага да запазите кожата на тялото и лицето си нежна, гладка и чиста.Когато тялото е дехидратирано или дълбоко обезводнено, то не може да функционира правилно, което води до токсични натрупвания, а оттам до запек, стрес и други негативни отражения за организма. Надбъбречните жлези отделят важни хормони, включително и алдостерон.Алдостеронът е хормон, който регулира нивото на водата и концентрацията на минерали в тялото, като по този начин  помага да сме хидратирани през цялото денонощие.

Ето защо, заложете именно на лимоните както за ароматизиране на помещенията, за убиване на бактериите, за почистване на повърхностите, за поддържане на добро здраве, чрез вътрешен прием.

инфо: znanie.eu

Вижте още:

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.