Вижте какво причинява змийската отрова на човешката кръв

Mоже да се изненадате да научите, че 85% от видовете змии в света не са отровни. Всъщност от 2700-те известни вида влечуги само около 30 представляват някаква заплаха за нас.

Като имаме предвид какви щети може да нанесе едно ухапване от отровна змия обаче, не е чудно, че малцината „нарушители“ дават лошо име на всички останали.

Да вземем например змията Daboia russelii – усойница, която се среща в Индия и околните страни. Всяка година представителките на тази порода стават причина за хиляди смъртни случаи, пише IFLScience.

При ухапване от толкова отровна змия в засегнатото място веднага се усеща остра болка. Кръвното налягане пада, а кожата и мускулите край ухапването могат да започнат да умират (състояние, известно като некроза). При почти една трета от нелекуваните с противоотрова случаи започва съсирване на кръвта, което причинява бъбречна недостатъчност и спиране работата на други важни органи. Крайният резултат може да е смърт.

Вижте това видео, за да разберете какво може да причини една единствена капка отрова на човешката кръв.

инфо: obekti.bg

Вижте още:

Опасните вещества в Колата

10 странни мита, които се оказаха истина

Пчелната отрова унищожава човешкия имунодефицитен вирус (HIV)

Талий – тихата отрова, която не оставя следа

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.