Излизат ли опасни думи от устата ви? Изхвърлете ги, ако не искате да съсипете живота си!

pixabay.com

Така са ни учили, че животът е постоянна битка. Това съвсем не е задължително, освен ако сами не си го причиним. Хората живеят, за да бъдат щастливи, да си помагат едни други, да извършват добри дела. Забелязали ли сте как мнозина, в това число и вие, спонтанно се просълзявате, когато видите и научите за някаква благородна постъпка?

И въпреки това хората са свикнали да гонят печалбите и парите, като през това време забравят защо са на тази Земя. Парите, разбира се, са важни, защото без тях не можем да съществуваме нормално. Но често, без да осъзнаваме, програмираме своето подсъзнание за това, че сякаш не искаме да сме, ако не богати, то поне достатъчно заможни за живот в достойнство. Ако не искате това, не бива да произнасяте, дори неволно, някои опасни думи. Направите ли го, след време успехът ще ви намери.

1. Не мога да правя това…

А истината е, че всъщност ние можем да направим всичко, но сами си създаваме пречки. Има няколко причини, едната от които е, че не вярваме в себе си. А другата е мързел. Единствената пречка са годините. Поради това, ако искате да имате предостатъчно доходи с резервите за непредвидени ситуации, не си губете времето с лекомислено произнасяне на някои негативни думи и клишета.

2. Никога няма да бъда богата

Ако често повтаряме тези думи, наистина никога няма да станем богати. Това е така, защото ние изпращаме това свое убеждение като съобщение до Вселената, като по този начин блокираме потенциала си. Един вид казваме на света – не искаме да сме богати. Вместо това си казвайте, че ще станете богати в най-близко време.

3. Нямам време за това

Тук проблемът е, че не умеем да планираме добре времето си. А успехът зависи от добрия и изпълним график. Обърнете внимание на това, което е най-важно и немерете време, за да го реализирате. Спомнете си колко много време и за какво си прахосваме деня.

4. Щастието не е в парите

Хората често не говорят с добри думи за парите. Казват, че те няма да ви направят щастливи, а само ни пречат да мързелуваме. Парите ни помагат да придобием нещата, които още нямаме – жилище, автомобил, пътешествия и други подобни. Ние ще бъдем щастливи с притежанието ми. Нека не набеждаваме парите за лоши.

5. Парите се изкарват трудно

Ако често произнасяме това, то със сигурност работим нещо, което никак не ни допада. Но кой ни задължава да вършим точно такава работа? Ако работим нещо, което никак не ни харесва, ще бъдем постоянно изнервени. Ако не успявате да си смените работата, психолозите препоръчват да си повтаряте: „Аз работя добре и достатъчно, затова парите ме обичат“.

6. Животът е несправедлив

Това по правило го твърдят мързеливите. Защото ние можем да си създадем реалност, каквато искаме около нас. Това, което ни обкръжава сега, е ответна реакция на нашето вътрешно АЗ. И можем да го променим с помощта на мисълта и чувствата си, ако са в правилната посока. Хайде да се усмихваме на живота и ще видите, че той ще ни отвърне с усмивка. Не използвайте за щяло и не щяло думата „Не“.

Morkadis

7. Нямам пари

Този израз е опасен не само за вас, но и за цялото ви семейство. Изхвърлете тези опасни думи от речника си. Когато ги повтаряме, ние ги изпращаме и до Вселената. Излиза, че тя ни дава нужните пари, но ние не ги получаваме. Защо тогава да ни се дават повече пари, ако не знаем как да оценим това, което имаме?

Така че много внимавайте какви думи използвате често – съзнателно или механично.

източник: woman.bg

Вижте още:

Ролята на думите за промяна на ДНК

Траките можели да лекуват само с думи

Енергията на думите: 6 разрушителни фрази, привличащи нещастие и беда

Петър Дънов: Мисълта може да изпъди всяка болест от човека

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Един коментар
  1. Борисова 3 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.