Водолази показаха Земята такава, каквато никога не сте я виждали (видео)

Колко време можете да задържите дъха си? За свободните гмуркачи изчисляването на това време е въпрос на живот и смърт. Ако разчитате само на дъха си, времето ви за изследване на подводните красоти е ограничено от капацитета на белия ви дроб.

От друга страна, обаче, не се притеснявате за теглото, шума и ограниченията на водолазната екипировка.

Френските шампиони по фрийдайвинг Гуилам Нери и Жули Готие са напълно наясно с възможностите и опасностите на свободното гмуркане – екстремен спорт за спускане под вода без техника за дишане.

И двамата са световни рекордьори, и двамата познават гмуркачи, които са загинали, тъй като са останали твърде дълго под водата, пише „Нешънъл Джеографик“.

В края на състезателната си кариера дългогодишните партньори, които имат дъщеря, решават да започнат да правят филми. Докато Нери тича, гмурка се и се премята по морското дъно само на един дъх (той може да го задържи над 7 минути), операторката Готие също е там и също на един дъх заснема всяко движение.

В късометражния си филм „На един дъх около света“ 37-годишният Нери и 39-годишната Готие отвеждат зрителите на подводна пътешествие по целия свят.

Снимали са на локации от Мавриций до Мексико и Япония и много други дестинации между тях.

Двамата разкриват своето невероятно преживяване, изследвайки потопени древни останки, плувайки под дебел слой лед или сред стадо кашалоти. Последното за тях е едно от най-удивителните неща, които са им се случвали.

През това време те улавят зашеметяващи кадри от части на планетата, невиждани от повечето нейни обитатели.

инфо: pochivka.blitz.bg

Вижте още:

Morkadis

20 величествени места, които ще ви накарат да се почувствате незначителни

Уникални фотографии, показващи силата и красотата на природните елементи

25 града като от приказките

Запознайте се с най-зловещия остров на света, където са загинали над 50 хиляди души! 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.