Вулканът Етна изригна

pixabay.com

Вулканът на остров Сицилия Етна изригна зрелищно и дъжд от малки вулканични камъни и пепел се изсипаха върху съседния град Катания.

Заради изригването летището в града беше затворено, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.По западния склон на вулкана се спусна и поток лава, но тя не застрашава селата в близост до Етна. Пожарникари обаче ще следят ситуацията в трите малки общини Форнацо, Мило и Лингуаглоса.

Етна е най-високият действащ вулкан в Европа. Той е висок 3324 метра и е включен в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО.

В социалните мрежи се появиха снимки и видеа на зрелищното събитие. Италианският готвач, певец и тв звезда Лео Бианчи също сподели моменти от изригването. Явно Лео е бил в родната Италия, съвсем близо до вулкана. 

Кадрите, споделени във фейсбук, пък са наистина внушаващи.

източник: novini.bg

Вижте още:

7 опасни вулкана, които могат да изригнат всеки момент

Вулканичната светкавица – какво е това?

Най-опасните вулкани на света

Живите огньове и калните вулкани – скритите красоти на Румъния

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.