В Бермудския триъгълник безследно изчезна кораб с 20 души

pixabay.com

Кораб с дължина почти девет метра с около 20 души е изчезнал между Бахамите и Южна Флорида, без резултат е издирването, продължило 84 часа, съобщава американската брегова охрана, предаде DarikNews.

Районът, където е изчезнал, е в рамките на т. Нар. Бермудски триъгълник, площ от един милион квадратни километра море под формата на въображаем равностранен триъгълник, свързващ Маями, Пуерто Рико и Бермудските острови.

Няколко мита за изчезването на самолети и лодки при мистериозни обстоятелства донесоха зловеща слава на този район, който е една от най-натоварените морски транзитни зони в света, а също и с нормално натоварен въздушен трафик.

Корабът е напуснал Бимини (Бахамите) в понеделник в посока към езерото Уърт (Флорида, САЩ) и, след като не е достигнал дестинацията си в очакваното време, за това е била алармирана американската брегова охрана, която незабавно е започнала издирването му. На площ от около 27 359 квадратни километра, „приблизително два пъти по-голяма от Масачузетс“, според съобщение на институцията, не са открити следи от кораба.

От бреговата охрана призоваха всеки, който има информация за изчезналия кораб, да се свърже с нея възможно най-бързо.

източник: novini.bg

Вижте още:

Три от най-мистериозните инцидента в Бермудския триъгълник

Хоя Бачу – Бермудския триъгълник на Трансилвания

Три места по-страшни от Бермудския триъгълник

Тайните на Бермудския триъгълник: 75 изчезнали самолета, над 200 потънали кораба и повече от 1000 жертви

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.