В гробницата на Тутанкамон има тайна врата

9

Археологът Николас Ривс от Университетът на Аризона съобщи, че е открил неизвестна досега на науката врата в погребалната камера на фараон Тутанкамон. Вратата е изцяло покрита с фрески и затова е останала незабелязана повече от век, пише „Мирър”.Откритието е направено след цифрово сканиране на камерата. Една от първите хипотези на учените е, че зад вратата се намира погребението на Нефертити. Както е известно, досега за известната царица на Египет не бе открито нищо, свързано с погребението й. Смята се, че тя е била жена на Ехнатон, бащата на Тутанкамон.

Погребалната камера на Тутанкамон е много подборно изследвана досега. Учените обаче винаги са си задавали въпрос защо тя има толкова скромни размери. Някои смятаха, че до нея има още едно погребение, което сега ще може да се провери след отварянето на тайната врата.

инфо: blitz.bg

Вижте още: 

БОГИНЯ БАСТЕТ ИДВАЛА ОТ ЛУНАТА

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.