Гръцки медии: Сбъдва ли се пророчеството на Свети Паисий за Третата световна война?

pixabay.com

Неотдавнашната новина, че Турция затваря Дарданелите и Босфора за военни кораби заради конфликта между Русия и Украйна предизвика отново интерес към пророчествата на Свети Паисий Светогорски. Канонизираният за светец през 2015 г. свят мъж е роден през 1924 г. в Кападокия, живял е на Атон и в планината Синай, а мощите му днес почиват в манастира Св. Йоан Богослов на Халкидики, където той умира през 1994 г.

Името на Св. Паисий Светогорски се появи за пореден път в гръцките медии тези дни, след като собственикът на футболен клуб „Панатинайкос“ Димитрис Джанакопулос публикува снимка на светеца в социалните мрежи заедно с негово пророчество за Третата световна война. „Когато турците затворят проливите, ще дойде Трета световна война“, написа Джанакопулос, позовавайки се на цитат от Св. Паисий, съобщи Greek City Times.

Припомняме, че след заседание на кабинета, проведено на 28 февруари вечерта, турският външен министър Мевлют Чавушоглу предупреди всички страни (без значение дали граничат с Черно море или не) да не изпращат военни кораби през проливите Дарданелите и Босфора по време на войната между Русия и Украйна. Правото да ограничава транзитното преминаване на военни кораби през проливите по време на война се дава на Турция съгласно Конвенцията от Монтрьо от 1936 г.

В гръцките медии отново бе разпространено пророчество, приписвано на Св. Паисий Светогорски, в което се говори за „руско-турски“ конфликт, какъвто не е налице, но пък пророчеството касае затварянето на проливите.

В него се казва, че руските сили ще слязат към проливите, а турците ще ги затворят заради стратегическото им значение и ще струпат там войски. „Турция ще бъде отдадена в руски ръце и ще се разпадне на три или четири части“, гласи пророчеството.

Другите европейски държави, сред които Великобритания, Франция, Италия, ще поискат и те да „вземат за себе си парче“. Така европейците ще влязат във войната, но Гърция ще държи армията си само на границата без да навлиза в турската територия.

Накрая някогашният Константинопол (днес Истанбул) отново ще стане православен като Русия ще върне града на гърците, припомнят пророчеството медиите в южната ни съседка.

източник: actualno.com

Вижте още:

6 случаи на избягната ядрена война

Любопитно: 5 странни окултни тайни от Втората световна война

Възможно е НАТО да се включи във войната, ако Русия нападне атомна централа?

Как най-секретният бункер от Втората световна война се озова на най-неочаквано място (снимки)

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.