Двойките, които публикуват изобилно, са крайно несигурни

Всички сме виждали идеалната двойка в социалните медии. Знаете за кого става дума – на профилните си снимки са прегърнати с половинката си. Винаги са усмихнати и близо един до друг. Техните статуси са остроумни, философски, иносказателни, забавни, модерни. Но когато прекарвате време с тях, се чудите как е възможно точно тези двамата да са заедно.

За разлика от публичната си фасада, изградена с усмихнати снимки и позитивни постове, зад затворените врати на дома си тази двойка винаги е във война за всичко – от битовизмите на домакинството до финансовия ресурс… Тези двамата изглеждат на прага на разпадането на връзката си…

За съжаление социалните медии се развиха главоломно през последните години, за да станат неотменима част от ежедневния ни живот. А това, уви, включва споделяне на твърде много информация за нашите взаимоотношения в глобалното село.

Работата е, че истински щастливите двойки нямат нужда да се хвалят за това. Всъщност едва ли изобщо им хрумва да обсъждат връзките си в социалните медии. Ето 5 от осемте причини, поради които двойките с прекалено много романтични постове, може и да не живеят точно по начина, по който казват, че го правят.

1. Те се стараят да убедят другите, че са идеалната двойка

Когато двама души непрекъснато изповядват любовта си един към друг или споделят съвместни снимки от всички възможни локации, това е опит да убедят всички останали, че са в щастливи и здрави взаимоотношения. Което означава, че всъщност малко се съмняват в това.

Сексологът Ники Голдщайн заявява пред Mail Online: „Често хората, които публикуват най-много, са тези, които търсят валидиране на връзката си от други хора в социалните медии. Те разчитат предимно на това, какво ще кажат другите за тях и връзката им, отколкото какви са реалните проблеми в отношенията им.“

2. Хората, които публикуват по-често, са по-склонни към психопатични и нарцистични фрагменти

Проучване на 800 мъже на възраст между 18 и 40 г. е установило, че потребителите, които са свръхактивни в броя на постовете си, са склонни към някои психопатични личностови отклонения. Редактирането на селфита или прекомерното им публикуване говори за „нарцистични“ прояви.

Накратко, колкото по-често публикувате в социалните медии, толкова по-вероятно е да сте нарцистични или, дори по-лошо – психопатични. А ако се чудите, „нарцисистите са много лоши партньори“, казва проф. Брад Бушман от Държавния университет в Охайо.

3. Когато сте щастливи заедно, не ви трябва показност

Ще имате премного време, в които да споделяте статуси или ваши снимки с любимия човек. Но сега, ако сте щастливи наистина, вие сте заети да се наслаждавате на компанията си. И няма да си нарушите любовното гукане, само за да публикувате поредната глупотевина вместо да прегърнете половинката си.

Ще познаете щастливата двойка по това, че ще пусне колаж от снимки като се върне от неотдавнашното си пътуване, едва след като вече се приберат вкъщи. Те са били прекалено заети да се забавляват, за да пускат снимкови отчети за приятелите си всеки ден.

4. Двойките, които публикуват изобилно, обикновено са несигурни

Morkadis

След проучване на повече от 100 двойки, изследователи от Северозападния университет открили, че тези, които публикуват по-често в социалните медии информация за партньора си, всъщност се чувстват несигурни в отношенията си.

5. Хората, които остават извън facebook, са по-щастливи

Институтът за изследване на щастието в Дания провел изследване с участието на 1955 души – наблюдавало се какво ще стане, ако им се отнеме Facebook за една седмица. Седем дни по-късно групата, която нямала facebook, показала по-високо ниво на удовлетвореност от живота.

инфо: spisanie8.bg

Вижте още:

Покажи ми снимките си, да ти кажа кой си

Най-големите лъжи във „Фейсбук“, с които избиваме комплекси

7 причини защо е трудно да изтриете профила си от Фейсбук

6 признака, че имате нарцисист около себе си

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.