Днес светът ще бъде заличен в пламъци, предрича религиозна група

земя

Само седмици след като НАСА разсея страховете за апокалиптичен удар на метеорит по време на Кървавата луна, на хоризонта се появи заплахата от ново бедствие, което ще сложи край на света, съобщиха в. „Дейли телеграф“ и в. „Гардиън“.

Крис Маккан, предводител на Братството на електронната библия и всестранен експерт по Господ, вярва, че светът ще бъде погълнат и унищожен от пламъци днес в полунощ. Той разпространява предупрежденията си за Страшния съд в серия от пет лекции в интернет, озаглавена „Защо 7 октомври е вероятният край на света“.

„Според Библията, 7 октомври ще е денят, за който говори Господ“, обяснява той и продължава, че това ще е денят, в който Земята ще умре, „ще изчезне завинаги. Ще бъде унищожена“.

Съвременният пророк казва още: „Господ унищожи първата Земя с вода, с потоп, по времето на Ной. И той казва, че няма да го направи отново, не и с вода. Но във второто съборно послание на Свети апостол Петър, глава трета, той казва, че ще я унищожи с огън“.

Крис Маккан стига до извода, че „има голяма вероятност“ светът да свърши, но се презастрахова, че „има и малка вероятност това да не стане“. Първоначално Крис Маккантвърдеше, че последният ден на Земята ще е 21 май 2011 г. След това промени датата на 7 октомври.

Елементът на съмнение е въведен, защото Маккан се е поучил от грешката на учителя си, покойния Харолд Кампинг, който беше категоричен, че светът ще свърши на 21 май 2011 г. Когато това се оказа грешно, Кампинг коригира прогнозата си на октомври 2011 г. Това също не се случи и Кампинг се оттегли от обществен живот. Той почина през 2013 г. на 93 години. Маккан обаче е убеден, че е имало нещо вярно в прогнозата за 21 май 2011 г. Според него това е бил денят на Страшния съд, защото тогава Господ е спрял процеса на подбор кои вярващи да оцелеят. След това вече решава кои непрактикуващи религията да спаси и според него Господ е предвидил 1600 дни за тази задача. Така се стига до датата 7 октомври 2015 г.

През септември НАСА разпространи официално заявление, че „не е вероятно“ Земята да бъде унищожена от астероид през 2015 г. Учените имат няколко теории за края на Земята, но никоя от тях не е свързана с днешния ден. Най-разпространената теория е, че Слънцето, чиято температура се покачва, ще се разшири и ще погълне планетата ни. Това може да се случи след около 7,6 милиарда години.

Независимо дали планетата ни ще изчезне тази седмица или след седем милиарда години, Маккан има планове за уикенда. В семейството му от началото на месеца има три рождени дни и той и съпругата му, която е негов последовател, се готвят да празнуват.

инфо: БТА

Вижте още: 

KАЛЕНДАРЪТ НА МАИТЕ СОЧИ ЕВОЛЮЦИЯТА НА ЧОВЕШКОТО СЪЗНАНИЕ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Един коментар
  1. ас 8 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.