Доказано: Има лед на Луната

луна

Учени успяха да потвърдят наличието на лед на Луната, предава АФП.

От години изследователите съобщават за подобна вероятност, но досега липсваха категорични доказателства.

„За първи път учените разполагат с ясни доказателства за наличието на замръзнала вода на повърхността“, заяви Шуай Ли от Института за геофизика и планетология в Хавай.

Ледът, който се намира предимно в кратери на лунните полюси, беше забелязан от индийската сонда „Чандраян — 1“, изстреляна през 2008 година.

Учените от НАСА са анализирали химическите карти, които „със сигурност доказват, че има замръзнала вода на повърхността на Луната“, допълва БГНЕС.

Полюсите на Луната са „изключително студени“ с температури, достигащи до — 157 градуса по Целзий.

Американската космическа агенция има планове да организира пилотиран полет до Луната през следващото десетилетие. За последен път това сториха мисиите „Аполо“ през 70-те години на 20 век.

инфо: actualno.com

Вижте още:

Извънземната Мона Лиза, открита на Луната от Аполо 20

Потулената истина за откритията на Луната

Мистериозно НЛО, кръжащо над Луната, развълнува мрежата! (ВИДЕО)

Армстронг: Дадено ни беше да разберем, че Луната е заета

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.