Доказателство, че COVID-19 е изпуснат от лабораторията в Ухан?

pixabay.com

Служители на лабораторията са лекувани в болница преди Китай да обяви за разпространението на заразата. Вижте подробностите:

рима изследователи от китайския институт по вирусология в град Ухан са потърсили болнична медицинска помощ през ноември 2019 г., месец преди Китай да съобщи за първите случаи на COVID-19. Това съобщи вчера в. „Уолстрийт джърнъл” като се позова на доклад на американското разузнаване, предаде Ройтерс.

Вестникът пише, че неоповестеният досега доклад, който дава нови подробности колко са засегнатите учени кога са боледували и кога са били хоспитализирани, може да даде допълнителна тежест на призивите за

по-широко разследване дали вирусът на COVID-19 е бил изпуснат от лаборатория.

Вестникът посочва, че настоящи и бивши високопоставени служители, запознати с тази информация, са изразили широк кръг от мнения за силата на подкрепящите доклада доказателства, а един от тях е изтъкнал, че се налага „по-нататъшно разследване и допълнително потвърждение”.

За първите случаи на заболяването, което по-късно стана известно като COVID-19, беше съобщено в края на декември 2019 г. Те бяха в централния китайски град Ухан, където се намира модерна лаборатория за изследване на коронавирус.

Китайски учени и високопоставени служители последователно отхвърляха хипотезата за изтичане от лаборатория.

Те казваха, че вирусът SARS-CoV-2 може да е се е разпространявал в други региони, преди да достигне Ухан и може да е проникнал в Китай от друга държава чрез доставки на вносна замразена храна или чрез търговия с диви животни.

Говорителят на китайското външно министерство Чжао Лицзян каза днес, че е „напълно невярно”, че трима членове на персонала на уханския институт по вирусология са били болни.

Чжао подчерта, че САЩ продължават да лансират теорията за изтичане от лаборатория и зададе въпроса дали ги е грижа за проследяването (на произхода заразата), или просто се опитват да отклонят вниманието.

източник: vesti.bg

Вижте още:

Доц. Атанас Мангъров: COVID-19 е в стадий на затихване

Кой и защо докара COVID-19 и защо ще го направи пак!

Докажи съществуването на Covid-19 и спечели 1 млн. евро

Медсестра почина от COVID-19, въпреки, че е била ваксинирана с две дози „Пфайзер“

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.