До 30 години човечеството няма да се размножава чрез секс

ембрион

До 30 години човечеството вече няма да има нужда от секс, за да се размножава, смята професор от Стандфордския университет.

Ханк Грийли е на мнение, че репродуктивният процес в бъдеще ще започва с родители, които ще избират ембриони, създадени в лабораторни условия от тяхната ДНК.

Въпреки че това е възможно и днес, според Грийли след няколко десетилетия то е ще е много по-евтино и повечето двойки ще избират именно този метод с цел предотвратяване на евентуални заболявания.

Процесът включва взимане на кожна проба от жената, за да бъде създадена стволова клетка, която след това се използва за създаването на яйцеклетка.

Наблюдението на ембрионите ще елиминира всякакъв риск от потенциални заболявания и професорът от Станфорд смята, че процесът ще достигне до етап, при който родителите ще могат да избират цвета на очите и косата на децата си.

„Мисля, че най-трудното нещо ще бъдат разводите заради това, че жената иска ембрион № 15, а мъжът – ембрион № 64“, заявява Грийли, цитиран от Independent.

„Взимането на решение ще е истинското предизвикателство. Как избираш по-големия шанс за диабет и по-малкия за шизофрения пред по-голямата музикалност и по-ниския риск от рак на дебелото черво?“, допълва той.

Според Грийли този метод ще стане достъпен и ефективен заради съкращаването на разходите за здравеопазване, тъй като ако бъдат избегнати редица заболявания, това ще спести пари за евентуално лечение.

инфо: actualno.com

Вижте още:

 

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.