Експерт: Епидемията приключва до 15-20 дни

Изображение: pixabay.com

„Епидемията спира до 15-20 дни“. Оптимистичната прогноза принадлежи на проф. Тевфик Йозлю, член на Научния съвет на Турция за борба с коронавируса и специалист по белодробни болести на болницата към Черноморския технически университет, пише днес в. „Сонсьоз“.

По мнението на експерта при внимателно отношение коронавирусната епидемия може да бъде спряна.

„Ако всички ние внимаваме за това, вирусът няма да заразява, до 15-20 дни ще изчезне и епидемията ще приключи“, казва проф. Йозлю. „С малко внимание за 20 дни приключва“, гласи заглавието по темата на в. „Акшам“, който цитира мнението на същия професор.

Специалистът обръща внимание, че не е известно със сигурност в каква степен предпазват образуваните антитела в организма след боледуване, нито какъв ще е срокът на действие на евентуална ваксина срещу COVID-19, поясни БТА.

„Маска-дистанция-хигиена“ е формулата, която по думите на проф. Йозлю може да предпази хората.

За трети пореден ден вчера Турция регистрира под хиляда нови случая на инфектирани с коронавирус хора, отбелязва още „Акшам“. При направени 42 411 теста позитивните лица са 933, според изнесените снощи данни.

източник: novini.bg

Вижте още:

Стивън Кинг: Хора, съжалявам, аз предсказах коронавируса

Според руски експерт коронавирусът ще си отиде за 3,5 месеца

Петте най-луди теории за появата на коронавируса

Родените след 1951 година в България може да имат защита от коронавирус

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.