Елените карибу и пеперудите монарх са заплашени от изчезване

%d0%bf%d0%b5%d0%bf%d0%b5%d1%80%d1%83%d0%b4%d0%b8

Популацията на елени карибу в Канада е достигнала исторически спад и те вече са влезли в категорията „заплашени от изчезване“. Същото важи и за пеперудите монарх, става ясно от доклад на Комисията за застрашените видове в Канада, съобщи БГНЕС.

Причините за ситуацията с елените карибу е изчезването на северните гори заради изсичане и развитието на минното дело, както и промени в естествения хабитат на тези животни заради глобалното затопляне. През октомври Световният фонд за дивата природа (WWF) предупреди за особено тревожния факт, че стадата карибу в Канадския север са намалели с 95-98% само за 30 години.

Популацията на елени карибу в Канада е достигнала исторически спад и те вече са влезли в категорията „заплашени от изчезване“. Същото важи и за пеперудите монарх, става ясно от доклад на Комисията за застрашените видове в Канада, съобщи БГНЕС. Причините за ситуацията с елените карибу е изчезването на северните гори заради изсичане и развитието на минното дело, както и промени в естествения хабитат на тези животни заради глобалното затопляне. През октомври Световният фонд за дивата природа (WWF) предупреди за особено тревожния факт, че стадата карибу в Канадския север са намалели с 95-98% само за 30 години.

инфо: actualno.com

Вижте още:

 

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.