Елън Мъск ще праща човек на Марс до 9 години

2

Ръководителят на компанията SpaceX – американският бизнесмен Елън Мъск – заяви за възможността за полет на човека на Марс до 2025 година. Думите на предприемача прозвучали по време на реч на инвестиционен форум в Хонконг, съобщава Fox News.

„Ако говорим за първи полет на Марс, то ние се надяваме да направим това през 2020-2025 г., да речем след девет години“, отвърнал Мъск на въпрос на участниците във форума за първата пилотирана мисия на SpaceX. Бизнесменът подчертал, че девет години са достатъчни за подготовката на полета.

Мъск ще разкрие подробности за архитектурата на космическия кораб, предназначен за полети на Марс, в края на септември 2016 година в Мексико, на Международната конференция по астронавтика.

Предприемачът съобщил и за своите планове след пет години да се отправи в Космоса.

Първото посещение на Червената планета влиза в плановете на НАСА. С тази цел агенцията и нейните партньори разработват свръхтежката ракета SLS (Space Launch System) и пилотирания кораб Orion. Първият пилотиран полет към Марс е набелязан за 30-те години.

инфо: cosmos.actualno.com

Вижте още: 

АМЕРИКАНСКИ ГЕНЕРАЛ КАЗВА ФРАПИРАЩИ НЕЩА ЗА МАРС

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.