Енигмалитът на Уилямс – красива лъжа или безумна истина

10

„Неуместен артефакт” – термин, прилаган за десетки открити на различни места по света праисторически обекти, чието технологично ниво е в пълно противоречие с определената им въз основа на физически, химически и геологически данни възраст.

Често неуместните артефакти са обезсърчаващи за конвенционалните учени, но носещи радост на авантюристичните изследователи и любителите на алтернативни научни теории.

През 1998 г. електроинженерът Джон Дж. Уилямс открил нещо, което приличало на електрически конектор, стърчащ от земята

Той започнал да копае и открил странен елемент, вграден в малка скала. Според Уилямс необикновеният камък бил изровен по време на екскурзия в провинциален район в Северна Амяерика, далеч от човешки селища, индустриални комплекси, летища, фабрики и електронни заводи.

Макар че може да навреди на правдоподобността на неговото откритие, Уилямс отказва да даде точното място на откритието, от страх да не би други мистериозни реликви да бъдат плячкосани оттам.

Познат като „Енигмалит” (комбинация от думите енигма и монолит) или „Петрадокс”, откритият в камъка елемент изглежда като електронен компонент, вграден в естествено формиран, солиден гранитен камък, съставен от кварц и фелдшпат, включващ много малко количество слюда.

Поради тайнствеността, обгръщаща находката, нейната цена от 500 000 долара и извънземната теория, много хора от научната общественост са категоризирали енигмалита като измама, изфабрикувана само за да донесе известност и богатство на своя собственик.

Все пак Уилямс обяснява, че неговият необичаен камък е на разположение на всеки изследовател за анализ.

Но въпреки открито отправената покана, засега учените се отнасят резервирано към изследването на камъка.

Според Уилямс, който е провел консултация с инженер и геолог при изследването на експоната, вграденият в гранита електронен компонент не показва следи от залепване или запояване под каквато и да е форма – ясно е, че обектът вече е съществувал по времето, когато скалата се е формирала.

инфо: vesti.bg

Вижте още:

 

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.