Ето защо трябва да оставяте стотинка във фризера, преди да заминете на ваканция

Ако планирате да отсъствате дълго време от вкъщи (и същевременно ще оставите значително количество храна във фризера), то тази статия е специално за вас.

Често, докато ни няма, токът спира. Няма как да предугадим подобно нещо. Това обаче може да накара храната във фризера да се размрази и развали.

За да сте сигурни, че ще заварите продуктите точно така, както сте ги оставили, просто напълнете чаша с вода и я оставете във фризера, за да замръзне. След това сложете стотинка върху леда и я върнете обратно в него.

Ако заварите монетата на дъното, когато се приберете от дълга ваканция, най-добре изхвърлете храната. Това означава, че токът е спрял наистина за дълго време, така че храната да се е размразила и замразила наново.

Ако монетата е все още отгоре, всичко е наред.

В случай че е в средата на чашата, значи че токът е спрял за кратък период от време и най-вероятно всичко е наред с храната.

инфо: obekti.bg

Вижте още:

Домовете ковчези в Хонгконг – обида за човечеството?

Храни, които можете да ядете и след срока на годност

Учени: Картофите от хладилника причиняват рак

Смъртоносно опасно! 10 продукти, които ви отвеждат до гроба

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.