Ето какво казват за вас дребните ви навици от ежедневието

Изображение: pixabay.com

През целия ден вършим толкова несъзнателни действия, които дори не можем да си спомним – пазаруването в аптека, изпращането на  бърз имейл на свой колега, дръпването на лист тоалетна хартия и т.н.

Но тези малки, на пръв поглед незначителни действия, могат да хвърлят светлина върху емоциите ни, личностните ни черти, както и начина, по който гледаме на живота като цяло.

Сайтът IFLScience наскоро публикува статия, която разглежда какво психологическите изследвания и експертното мнение казват за връзката между ежедневните ни навици и нашите емоции, характери и подходи към живота. Имайте предвид, че нито една от тези хипотези не е окончателно потвърдена, и че тези общи констатации може да не се отнасят за вас конкретно. Вместо това, те могат да предоставят отправната точка, от която да научите повече за собствената си мотивация и тази на другите.

Посещението в аптеката може да ви каже куп неща, за човека, с когото сте.

Дали преглежда внимателно съставките на всяка паста за зъби, докато не намери тази, която отговаря на неговите нужди? Или взима първата, която му попадне? Първият тип потребител, учените наричат „търсещи демонично обяснение“; втория – „търсещи вражеско обяснение“

Поредица от експерименти, направени през 2012 г. установява, че “търсещите демонични обяснения” получават високи резултати на тестове за когнитивни умения, тъй като анализират информацията до край и предпочитат да разполагат с много подробности за продуктa. “Търсещите вражеско обяснение”, от друга страна, не се справят добре с детайлите и се задоволяват с по-обща информация. Дори нещо дребно като начинът, по който поставяте тоалетна хартия може да разкрие характера ви.

Психологът Джилда Карл анкетира 2000 мъже и жени за начина, по който поставят тоалетната хартия.

Резултатите показват, че тези, които я поставят изправена са склонни да бъдат по-доминиращи, а тези, които я слагат да виси надолу са по-покорни.

Интересното е, че някои хора отговорят, че променят посоката на ролката –  те също са по-склонни да имат доминираща натура.

Хранителните ни навици също могат да разкрият как гледаме на живота

Експерти, които изследват човешкото поведение, разкриват,  че нашите хранителни навици говорят за това, какви личности сме.

По-конкретно, хората, които ядат по-бавно по принцип обичат да имат контрол над нещата и знаят как да ценят живота. Бързите консуматори са склонни да бъдат амбициозни, целенасочени, отворени към нови преживявания, а често и нетърпеливи.

Тези, които обичат да експериментират с нови храни, вероятно искат да излязат от зоната си на комфорт, докато придирчивите са като цяло по-невротични.

И накрая, тези, които внимателно отделят различните храни в чинията са ориентирани към детайли и дисциплинирани.

Morkadis

източник: obekti.bg

Вижте още:

Ноам Чомски: 10 начина да Ви манипулират

10 психологически проблема, които възникват от неправилно родителско поведение

Факти за щастието, които ще променят живота ви

Интровертност и екстровертност

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.