Ето колко яйца и козунак е безопасно да се ядат на ден

Учени предупреждават, че трябва да се внимава с количествата храна по Великден, пише БГНЕС, позовавайки се на руската държавна информационна агенция РИА Новости.

Здравословното количество е едва 3 яйца на ден.

С козунакa трябва да се ограничаваме още повече. Празничният хляб е високо калоричен и количеството, което няма да се отрази на здравето ни по никакъв начин е едва 100 грама на ден.

Диетолозите правят уговорката, че посочените количества са на база предположението, че човек яде и друга храна, освен яйца и козунак. Ако се откажем от всичко останало и консумираме само двата вида типични великденски храни, може да си позволим и повече.

инфо: expert.bg

Вижте още:

Непознатите вреди в познатите храни

Какво не ядат експертите в хранителната индустрия

Храни, които можете да ядете и след срока на годност

9 отровни американски храни, забранени по света

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.