Ето къде е скрита гробницата на принцеса Даяна и защо тя бе ограбвана четири пъти (Снимки)

даяна

На 31 август станаха точно 20 години от деня на смъртта на принцеса Даяна . Целият свят си спомни обстоятелствата около гибелта ѝ, а англичаните положиха цветя пред Кенсингтънския дворец .

Но защо точно там, а не на гробницата на Даяна ? Разказваме и показваме къде е погребана най-знаменитата принцеса на 20 век .

1

Принцеса Даяна е погребана в Елторп – семейно имение в графство Нортхемптъншир. Семейство Спенсър владеят тези земи над 500 години, а през 1952 година имението бе отворено за посетители. В момента имотът принадлежи на брата на Даяна Чарлз.  На територията на имението има езеро с неголям остров. Именно там, далеч от хорските очи, се намира гробницата на Даяна.

2

А на брега на езерото е разположен паметник, при който може да отиде всеки желаещ и да почете паметта на принцесата.

Гробницата на принцеса Даяна е затворена за посетители. Въпреки това, крадци четири пъти са се опитвали да я разбият. За щастие, нито един от опитите не е бил успешен. Затова не е и известно какво точно са искали да откраднат престъпниците. Налице е версия, че те просто са искали да снимат останките на покойната и да ги продадат на жълти списания.

3

инфо: zajenata.bg

Вижте още:

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.