Ефектите, които различните пози за спане имат върху здравето ни

В каква поза обичате да спите? Добре е да знаете, че различните позиции могат да окажат различно влияние върху здравето ви, казва д-р Джанет Кенеди от NYC Sleep Doctor пред Business Insider.

Спането по корем например е най-лошата поза, защото налага излишен стрес и напрежение върху врата и кръста. Възглавниците могат да помогнат, но при всички положения е трудно да спите комфортно по корем цяла нощ.

Спането по гръб е най-добро за гръбначния стълб. Но ако имате навика да се въртите и се окаже, че осъмнете в неудобна позиция, може да си докарате болки и схващане през целия ден.

От друга страна, спането по гръб създава най-голяма предпоставка за хъркане, а хъркането има сериозно отражение върху съня – както вашия, така и на хората около вас. Тъй че, ако хъркате, спането по гръб наистина не е за вас.

Спането на една страна е най-добро за поддържане на дихателните пътища отворени, ако страдате от сънна апнея или ако хъркате. Но пък може да е проблем за уравновесяването на гръбначния стълб – което може лесно да се коригира, ако спите с възглавница между коленете, което изравнява бедрата и таза.

инфо: expert.bg

Вижте още:

Как са възприемали сънищата древните народи?

Ако сънувате тези 5 неща, чакайте голямата любов

Какво означават онези сънища с летене и как да ги интерпретираме

Според науката креативните хора са по-склонни да убиват други човешки същества в сънищата си

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.