Задачата, която децата решават с лекота, а кара възрастните да се поизпотят

Логическото мислене е нещото, което поддържа мозъка ни жив и в добра форма. Затова обичаме да ви предизвикваме с различни задачи, в които да впрегнете в работа малките сиви клетки.

Оказва се, обаче, че невинаги логическото мислене  на децата и възрастните е еднакво. Пример за това е тази проста математическа и логическа задачка , чийто отговор е по силите на всеки малчуган, а възрастните често не успяват да я решат.

И така, погледнете изображението по-горе и се опитайте да създадете логическа верига. Кое число трябва да стои в последната част на пъзела? Помислете добре, не бързайте. Ако ви е трудно, ще ви кажем отговора по-долу:

Ако изпитвате трудности при решението, то е само защото дълбаете твърде дълбоко. Но отговорът, както често се случва, лежи на повърхността. Обърнете внимание на това кои числа са едно срещу друго. Първата цифра се умножава по 3 и се получава срещулежащото ѝ число. Така се получават двойките: 3*3 = 9; 5*3 = 15; 6*3 = 18. По този начин лесно ще намерим кое число стои срещу четворката: 4*3 = 12.

Не толкова трудно, колкото изглежда в началото, нали?

инфо: lifebg.net

Вижте още:

Логическа задача: Къде се крие затворникът?

Елементарната задача, която затруднява повечето студенти от Харвард

Тази задача кара хората да полудеят! Можете ли да я решите?

Тази задача с карти ще провери логическите ви умения

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.