Захарно пълнолуние в Дева

pixabay.com

На 18 март в 09:19ч има Пълнолуние в знак Дева. Нарича се още захарно Пълнолуние, тъй като по това време започва да тече сладък сок от кленовете.

Според гръцката митология съзвездието Дева представлява богинята на справедливостта и реда Астрея, дъщерята на Зевс и богинята на справедливостта Темида. Астрея слиза на земята, за да научи човечеството на ред, справедливост и закон. За известно време тя успяла и тъй като била девствена, се превърна в олицетворение на чистотата и морала.

Дева е знак известен със своята подреденост, организираност и внимание към детайлите. Използвайте силата на това Пълнолуние, за да почистите дома си. Отървете се от всичко ненужно, внесете малко ред в нещата и управлението на домакинството. Девата отговаря също за панкреаса, стомаха, тънките и дебелите черва, храносмилането. Ако направите нещо полезно за тези части на тялото, то ще действа двойно по-добре. Добре е, ако можете да се заемете с изчистващи процедури. Билковите чайове и отвари ще помогнат много, както за храносмилателната система, така и за успокояване на бурния и неспокоен ум. Добре е, ако можете да направите лунната диета. Опитайте да постите или пропуснете месото и месните продукти от диетата и ги заменете с растителен вариант. Сутрин, можете да опитате да изпивате чаша топла вода, която активира червата или една чаена лъжичка ленено масло с малко пресен лимонов сок.

Пълната Луна е в хармоничен аспект с планетата на промяната и трансформацията Плутон. Може да възникнат силни чувства и страсти. Успешно решение на много проблеми и битовите въпроси, свързани с дома. Планетата Нептун, която е в съвпад със Слънцето и в опозиция на Пълнолунието, може напълно да затъмни рационалната преценка. Внимавайте да не се увлечете твърде много в „царството на мечтите и илюзиите“. Нептун, от друга страна, повишава интуицията, слушайте вътрешния си глас.

Не мислете повече за стари грешки и простете това, което вече не можете да промените, защото то не ви служи, а по-скоро отнема енергия и ви вреди. Чували ли сте някога за принципа на огледалото? А ако не, то около пълнолунието в Дева ще го изпитате от първа ръка, особено жените. Принципът на огледалното отразяване е, че другите ви показват точно това, което не сте обработили, това, което ви притеснява (независимо дали го признавате или не) или какво изпитвате и как въздействате на другите. Каквото и да ви притеснява в живота, приемете го, простете и оставете потиснатите емоции да изплуват. Ако успеете да направите това, тогава ще видите трансформацията на заобикалящата ви среда като с магическа пръчка.

Солно заклинание за защита на дома

Солта, особено хималайската, е пропита със земна енергия. Свържете я с енергията на Луната чрез мощно заклинание, което ще защити вашия дом. Напълнете малък съд със сол и го оставете за една нощ под светлината на пълната луна, за да се смесят енергиите им. На следващия ден, движейки се по часовниковата стрелка около периметъра на къщата или стаята, носете солта и кажете наум или на глас: „Луна и Земя, съединете енергията си, за да пазите този дом от несгоди, завист и злоба, за да сме в безопасност денем и нощем“. Ако желаете, можете да поръсите малко сол отвън около периметъра на дома си.

източник: novini.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.