Защо да помагате на другите е хубаво за вашето здраве

доброта

Въпреки, че може да се окажете с достатъчно работа и семейни задължения на плещите си, да полагате от време на време усилия за нещо повече и по-голямо от самите себе си, вашето семейство или ангажиментите, които вече имате, може да промени живота ви.

Като  направите нещо полезно за другите, отваряте собствения си свят по начин, който дори не подозирате.

Да помагате на другите може да означава, че сте доброволец или работите с нуждаещи се, но това може да се изразява и в по-прости действия като изслушване на приятел или задържане на вратата за някой друг. Има много неангажиращи и лесни начини, с които можем да помагаме на другите всеки ден.

Ето някои ползи от помощта.

Защо да помагаме на другите, е добре за нашето здраве

 1. Укрепвате връзките си с другите, когато успеете да  помогнете.

Ние всички жадуваме да намерим хубава връзка и приятелство в живота. Помощта към другите създава силни връзки.

2. Когато дадете нещо от себе си, това увеличава чувството ви за щедрост.

Изживяването на радостта от даването на нуждаещите се е едно от най-невероятните чувства, които някога сте усещали.

Ако дълбоко в себе си знаете, че сте отделили от времето или усилията си за другите, които се нуждаят от него, само защото го искате, увеличава щедростта ви.

3. Вашата присъща стойност се увеличава, когато помагате на другите.

Когато чуете някой да казва истински: „Благодаря“ и ви хване ръката или ви прегърне, вашата вътрешна стойност започва да расте, което води до повече доверие, способност и вътрешен мир.

4. Разбирате повече за себе си, когато помагате на другите.

Когато се обърнете към благородната си страна, научавате повече за себе си. Помощта и чувството , че могат разчитат на вас на свой ред увеличава вярата ви в себе си и способността ви да разчитате на самите себе си.

Morkadis

Ще почувствате, че животът ви е по-изпълнен и смислен, когато се запознаете с нуждите на другите.

5. Можете да разширите репертоара си от умения и да ги подобрите.

Добавянето на нови умения и придобиването на знания чрез подпомагане на други хора може да помогне както в личния, така и в професионалния Ви живот, както и просто да се развивате като човешко същество.

Това важи, дори ако е само умение да изслушвате и да сте там, където имат нужда от вас.

6. Да помогнете на другите е начин да покажете своята благодарност за всичко, което сте получили във вашия собствен живот.

Повечето от нас са имали много тежки моменти в живота си, когато са имали нужда от някакъв вид помощ или напътствие. Помислете колко са ви помагали в миналото. Имате възможност да се отблагодарите, като служите на другите.

Можете да помагате на другите като подобрите техния живот и обогатите своя! Ще откриете, че животът ви е по-изпълнен и по-смислен.

инфо: beu.bg

Вижте още:

Правилата на живота според древната китайска философия Дао

Коя е щастливата двойка? Изберете и вижте нещо за себе си

Добротата се намира в нашите гени?

Как да разберете, че давате твърде много

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.