Звездният път на Меркурий във Водолей

Меркурий напуска консервативният знак Козирог и влиза във Водолей на 8 януари, където ще остане по-дълго от обичайното – до 16 март заради своята ретроградност.

Меркурий управлява нервната система, ума, който изпраща сигнали до всяка клетка в телата ни, интелекта, също така управлява дихателната и нервната система и функциите на говорене и слух. Меркурий съответства на жизненото дете, което бяга от една на друга страна, стреми се към общуване и опознаване и проучване на света. Меркурий, който е управител на Близнаци, е щастлив да бъде във Водолей – това е като да си в къщата на близък приятел. Това време показва максимална свобода в сферата на общуването. Хората започват да се интересуват от нови неща във всички области на живота и дейността.

Когато планетата премине в друг знак на зодиака, нейните качества са подложени на малко преструктуриране и тя се съорганизира с енергиите на планетата господар на този знак, в случая с Уран. Съзнанието в близко бъдеще може да генерира много оригинални идеи, защото Уран е великият магьосник на Вселената. По това време съзнанието на хората ще бъде свързано с енергиите на космическото съзнание.

Влизането на Меркурий в знак Водолей означава, че нашият начин на общуване и нашите мисли ще претърпят трансформация. Най-накрая ще може да се диша свободно, без ограниченията и твърдите правила, които налагаше Козирог. Меркурий във Водолей носи иновативен и прогресивен начин на мислене. Идеи ще се появят в много хора, създава се много динамична интелектуална атмосфера за няколко седмици. Ще говорим за иновации, открития, промяна на мисленето и нагласите. Комуникацията ще стане освободена, мнозина ще искат да участват в дейностите на неформални групи и организации.

Като цяло, Меркурий във Водолей ни дава възможност да започнем нов интелектуален път, да видим живота по друг начин и да преоткрием себе си, като подхождаме към по-високо ниво на съзнание, където е налице загуба на лично его, достигайки умствена връзка с енергията на колектива. Екологичните теми също ще бъдат по-актуални: грижата за околната среда, защитата на животните и растенията.

Ретроградният период започва от 30 януари и ще продължи до 21 февруари.

С Ретрограден Меркурий не е добре да се предприемат нови действия, да сключвате договори, да кандидатствате за работа, за виза, да се обработват важни документи или нещо подобно. Във времето, когато ще е ретрограден Меркурий трябва да използваме възможността да преразгледаме нашите идеи, да се съсредоточим, тъй като енергията  ни отдалечава от истинските ни цели. Водолей е единадесетия знак и е свързан с единадесети дом – приятели и големи организации. С Меркурий в ретроградно движение в този знак е обичайно да се срещаме с приятели от миналото, бивши колеги или хора, с които сме споделили време и идеи за целите на социалната работа. Енергията на Меркурий във Водолей ни кани да преоткрием себе си.

Този транзит е красив момент да се въведе нов подход, по който да се отнасяме към другите, да научим нещо ново, да се намерят нови приятели, за нови творчески проекти, да се използва ума за решаване на ситуации, които се нуждаят от внимание, да намерим цел и да й служим, да бъдем отворени за нови възможности, да започнем нови навици.

Включете повече синьо във вашето ежедневие: Синьото се отнася до Меркурий и Уран (владетел на Водолей). Сините вибрации издигат съзнанието в царството на духа и така се използват в духовното изцеление, медитация и религиозни служби. Синьото има успокояващи вибрации и помага да се лекува и да се отпусне нервната система. Синьото се свързва с гърлената чакра и с художественото вдъхновение и мъдрост.

Камъни–минерали, които насърчават умствената яснота и спомагат за фиксиране на енергията на ума:

Ахат – е непрозрачен, появява се в много форми. Цветовете му варират от червеникаво кафяво, оранжево и жълто, до охра, сиво и кафяво. Ахат е известен, че помага за изостряне на зрението, осветяване на ума и красноречие. В семейния живот дарява мир и любов, подобрява взаимоотношенията между партньорите, помага на хората да вземат оптимални решения. В прахообразна форма, добавен към ябълков сок се използвал в миналото като средство срещу лудостта, а амулети от ахат са били използвани срещу ухапвания от змии, парализа и психични заболявания.

Тигрово око – цветът на този камък варира от златисто жълто до земни, тъмно кафяви тонове. В него е заложена енергия с високи вибрации. Премахва умората, раздразнителността, подпомага трезвото мислене и вземане на вярното решение. По този начин има способността да помага на умствените енергии. Настройва съзнанието за работа, помага да се справим със страха от промяната. Тигрово око също е свързано със слънцето и слънчевия сплит, поради силно златистия цвят. Камъкът е полезен за хора без воля, които изглежда са извън времето.

Аспекти на Меркурий:

На 9 януари и 10 февруари Меркурий е в квадратура с Марс – В този период следва да се провери дали са в изправност кабелите и възможни източници за пожар на работното място и оборудването. Пазете се от агресивни шофьори по пътищата. Бъдете внимателни и пазете ръцете и пръстите от рани и изгаряния. Освен това е възможно да изпитате главоболие и нервно напрежение. Споровете и разногласията често са характерни за това време. Въпреки потенциалните проблеми, този период се характеризира с изобилна и стимулираща енергия. Не е благоприятно за сключване на сделки, нито за хирургични операции.

Morkadis

На 10 януари Меркурий съвпад със Сатурн – изисква да бъдем дисциплинирани и организирани.

На 11 януари; 14 февруари и 5 март Меркурий съвпад с Юпитер – създава позитивна настройка, склонност да се поемат рискове, но също така носи тенденция към преувеличаване на възможностите и силите. Подходящо време за нови многообещаващи запознанства с полезни хора. Много нова информация, разширява философските възгледи, появяват се интересни концепции и идеи. Добро време за пътуване.

На 12 януари Меркурий квадратура с Уран – аспект на неочакваните неща – неочаквани новини, посещения или събития могат да нарушат плановете, да донесат безпокойство, да създадат нервно напрежение, главоболие, безсъние.

На 13 февруари Меркурий съвпад с Венера – благоприятства общуването с любими хора, близки, познати, жени, делови партньори, за говорене пред публика, за реклама, за среща с изкуството, музика и развлечения. Нагласата към света е „карай я по-леко”.

източник: novini.bg

Вижте още:

Ванга: Две важни личности ще се родят през 2021 г.

Астрологът Гал Сасон за 2021 г.: Уран ще пробуди българите

Нострадамус за 2021 г.: Биологично оръжие превръща хората в зомбита

Невероятните астрологически пророчества за 2021

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.