Зимата ще бъде топла

зима

Защо е толкова топла тази зима и идва ли студ през януари, разкри пред Нова телевизия метеорологът от БАН Анастасия Кирилова.

През януари ще бъде по-топло от обичайното. През първото десетдневие се очаква сравнително топло време. Ще е предимно облачно и ще има превалявания от дъжд и сняг в Западна България.

Облачното и дъждовно време остава в сила и през първата половина от второто десетдневие. Отново температурите ще са над нормата, въпреки че ще са относително по-ниски. Не се очаква образуването на съществена снежна покривка. През втората половина на десетдневието се очаква отново затопляне и слънчево време.

Третото десетдневие ще е отново топло и слънчево. Засега съществени валежи в по-голямата част от страната през този период не се очакват.

„Като цяло очакванията ни са за топла зима. И през следващите месеци се очакват температури около и над нормата и валежи около и под нормата”, обясни Анастасия Кирилова.

инфо: novini.bg

Вижте още:

Какъв характер имат децата, родени през есента и зимата?

Изумителните неща, които се случват с тялото през зимата

Изберете си един от снежните човеци и вижте какво ви очаква до края на зимата!

Тежка зима е убила динозаврите

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.