Зловещо! В Япония организират погребения за кукли

9

Погребение на множество кукли беше организирано в Япония тези дни. В хода на необичайната церемония едно от помещенията на погребално бюро в Токио бе почти изцяло запълнено от всевъзможни играчки, пресъздаващи различни известни образи като Хелоу Кити например.

Това обаче не е някакво ново шоу с комерсиална цел, а съвсем сериозна церемония, която се извършва заради известното в страната схващане, че не само хората имат души, а и всеки предмет, без значение от какъв произход е.

В погребението на куклите се включиха около двадесет души, които някога са си играли с тези предмет и искат да им отдадат своята почит. В специално помещение, където се носи аромата на запален тамян, те бяха песни с будистки монах и се сбогуваха с любимите си предмети, преди те да бъдат хвърлени.

10

Монахът от храма Якушиджи обясни пред медиите, че церемонията се извършва заради вярването, че всяка една от играчките има дух. Той поясни, че идеята на церемонията е духът да бъде освободен от материалната си обвивка, както и притежателите на предметите да се сбогуват с тях, изразявайки своята най-голяма признателност.

Всяко едно нещо на този свят има дух, без значение от неговия произход – като се почне от яйцето и се стигне до ножиците, иглите и останалите инструменти в ежедневието ни. Но ние трябва да сме им признателни, защото живеем именно благодарение на тях, смята монахът.

След сбогуването куклите биват изхвърлени. Специална фирма пък се заема с това да ги събере и изгори.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

 

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.