Избери една от тези руни и погледни какво вещае тя за теб и твоето бъдеще

2

Самата дума руна означава „тайна“. Тези древни знаци са били използвани от народите в Северна Европа, за да привлекат късмета, за да спомогнат за решаване на проблеми, както и за гадаене.

Ако имате някакъв въпрос, който предизвиква у вас безпокойство, то вие можете да го разрешите като внимателно се вгледате в тази руна, която ви харесва най-много. Това е един много древен метод, който наистина работи. Смята се, че така цялата сила на душата ви ще бъде насочена в правилната посока, а руната ще ви помогне.

Като правило, „случайният“ избор на руна показва, че вие дълбоко в себе си отдавна знаете отговора на въпроса и вашето подсъзнание ви го подсказва с помощта на руната.

Внимателно разгледайте руните и след това изберете една от тях. Значението на избраната от вас руна е описано по-долу.

Изберете руна и узнайте какво ще се случи с вас в бъдеще:

1. Eваз (Ehwaz)

Това е руната на промените. Движение към прогрес. Енергията на Меркурий. Тази руна се използва, за да се измени фазата на застой. Тя има значение както за бизнеса, така и за здравето. Облекчение на пътя на пътешественика. Всяка промяна е възможна, когато човек се променя. Цвят зелен.

Знак на произхода, прехода и движението, на нови местообитания, нови подходи и нов живот. Също така означава движение в смисъл на оправяне и подобряване на всяка ситуация. За тази руна е характерно постоянно развитие и устойчив прогрес. Бавен растеж на чувствата и безброй промени. Това се отнася и за делата, и за развитието на идеите, и за взаимоотношенията.

Това е руната на физическото движение, физическите промени или нови местообитания. Основното й значение е промяната, но тази, която води към по-добро и която обикновено се очаква. Тази промяна най-вероятно ще бъде свързана с някое пътуване.

2. Отал (Othilia, othel)

Руна на отстъпление, раздяла. Енергия на Сатурн с влияние на Меркурий и Уран. Ключова дума – прекратяване, придобиване. Два аспекта. Първият – прекратяване на това, което е отживелица. Вторият – това е знак за придобиване, разделяне, наследство. Това е време на разделящи се пътища. Старата кожа трябва да се изхвърли, изживелите се отношения да се прекратят. Подчинението и вероятното отстъпление, са съпроводени от знания за това как и кога да се отстъпи, но и твърда воля, за да се осъществят.

С тази руна са свързани собствеността, символът  на придобиването и печалбата. Въпреки това, финалът може да дойде от нещо, с което трябва да се разделите. Това е руната на собствеността, която представлява това, което може да се придобие с пари, обикновено земя или къща. Понякога тази руна говори за човек, който разчита да задоволи желанията си чрез дълъг и упорит труд. Често тази руна показва, че сте човек, завладян от някаква мечта или идеал.

3. Уруз (Uruz)

Руна на силата. В нея се сливат мъжкият и женският компонент. Ин и Ян. Нещо приключва, нещо започва. Там, където е силата, няма застой. Свидетелствува за успех.

Morkadis

Знак за завършени и нови начинания. Вашият живот е излезнал извън пределите на своята форма, която трябва да умре, за да може енергията на живота ви да се въплати в нова форма. Пригответе се за една нова възможност, външно изглеждаща като изгубена. Търсете сред пепелта.

Тази руна управлява промените, обикновено с внезапен и неочакван характер, заставящи ви да се обърнете към себе си, за да използвате тази истинска сила, която може да ви даде само тази руна. Тези промени често са естествени и не трябва да се избягват.

4. Гебо (Gebo, gifu)

Руна на единството. Ключовата дума: партньорство. Единство, обединение или участие в каквато и да е близка до тях форма. Истинското партньорство може да съществува между отделни една от друга и цялостни личности, които не губят своите особености дори в единството. Този символ означава дар на свободата, от която произлизат всички останали дарове.

Значение на руната – подарък и тази руна е истински подарък, който ще зарадва сърцето ви, когато видите значението й. Тази руна е хармонията между мъжкото и женското начало, и свидетелства за край на конфликтите. Психическо и физическо равновесие. То почти винаги действа по положителен начин. Това е един много добър знак, който отбеляза началото на благоприятен изход за всяко нещо.

5. Хагалл (Hagalaz, hagall)

Руна на разрушението.Тя допринася за излизането от омагьосания кръг.

Промени, иновации, свобода и освобождение са основните качества. Спешната нужда да се отървете от отъждествяването с материалната реалност. Тази руна означава градушка. Това е основната руна на ограниченията и задръжките. Тази руна представлява всички сили, които са извън вашия контрол. Тя е символ на стихийното разрушение. Това разрушение може да бъде добро или лошо, но поради факта, че силите, които оказват влияние върху живота ви в този момент, до голяма степен са безразлични, разрушението обикновено придобива негативен характер.

Тази руна е солидна индикация, че сега не е време за каквото и да било ново начинание. Опитите да се борите със съдбата или обстоятелства в този момент ще ви донесат само страдания. В това време имате нужда да отстъпите леко назад и да се опитате да се движите по течението на живота.

6. Алгиз (Algiz, eolh)

Руна на защитата. Тази руна предотвратява нахлуването на вредни външни сили. Усилва способността за предвиждане на опасност. Ключова дума – обрат. Тя изисква повишено внимание, което ще бъде и вашата защита. Своевременно действие и правилното поведение.

Руната представлява ново благоприятно влияние, навлизащо в живота ви често чрез подсъзнателни емоции или инстинкти. Това е руна на приятелството. Това е много силна защитна руна. Ще бъдете защитени от всяко нещастие по време на определен период от време. Често, ако наистина ви заплашва някакво зло, вие ще получите много сериозно предупреждение или предчувствие за нещастие, което ще ви позволи да избегнете сериозни проблеми. Това е една много благоприятна руна.

7. Райдо (Raido, raidho)

Руна на пътя. Руна на обединението и хармонията. Талисман на пътешествията. Доверете се на хода на събитията. Това е символ на пътувания, които обикновено се предприемат за удоволствие. Понякога това пътуване може да бъде алегорично – пътуване на душата. Ако това значение е приложимо за вас, значи е дошло време да го направите. Ако вече следвате по духовния път, тази руна ви съветва да го продължите. Руната може също да ви показва това, че е подходящото време да започнете всякакви преговори или дискусии. В момента навлизате в период, благоприятен за логическо мислене и стратегии.

От финансова гледна точка, тази руна може да показва, че сега е точното време да се купува и продава. Тя също може да ви показва, че скоро ще получите някаква информация или съобщение. Това могат да бъдат и неочаквани новини.

8. Беркана (Berkana, beorc)

Руна на растежа. Руна на плодородното движение. Тя допринася за раждането и прераждането. Говори за добро самочувствие. Ръст. Възраждането. Знак на плодородието. Стимулира растежа и символично и реално.

Това е руна на плодородието – Руна на раждането и семейството. Обикновено предвещава радостно събитие за семейството. Руната представлява вашият истински дом, домът, където е сърцето ви. Тази руна винаги сочи към осезаеми резултати, тя е много полезна, когато се обмисля нов проект. Тя говори, че всички планове трябва да бъдат осъществени незабавно.

9. Тейваз (Teiwaz, tir)

Руна на войната. Енергия на войната. Това е руна на войнския дух. Неговата битка е свързана със собственото му аз. Откриване на волята чрез действие. Отсъствие на привързаност към резултата. Осъзнаване, че всичко, което може да се направи – е да се позволи на волята на небето да премине през вас. Формиране на характер.

Това е една руна величаеща победата. Тя олицетворява духа на съревнованието. Това обикновено е свързано с борбата на силите на честната игра срещу силите на несправедливото. Вие сте готови да се борите за това, в което вярвате, без значение какви са шансовете ви и най-вероятно ще постигнете успех. Това е руна на изключително силната мотивация, влияеща на силата на волята и пораждаща решителност. Руната предсказва увеличение на властта или парите.

Тя е прекрасна поличба за всички въпроси свързани с любовта.

10. Манназ (Mannaz)

Руна на собственото „аз“. Съвет – скромност и нищо излишно. Не е време за промени, но е време да ги пожелаете. Необходима е гъвкавост. Само при ясно желание, промяната ще бъде ефективна. Бъдете отстъпчиви, фокусирани, умерени. Опитайте се да водите нормален живот по необичаен начин. Правете нещата заради самите тях.

Това е руна на човечеството. Това е руна на взаимозависимост и вие можете да разчитате на всяка помощ или съдействие по отношение на съществуващите проблеми.

Възможно е вие да сте се оплели в проблема, за да го решите ефективно. В комбинация с негативната руна, това показва, че вие непропорционално сте завишили проблема и като цяло сте склонни да се предадете. Сега е времето да се вслушате в горния добър съвет и да се опитате да заемете по-положителна позиция.

11. Иса (Isa)

Руна на леда. Основното магическо предназначение е „замразяване“ на нещо. С нейната помощ можете да спрете, но не и да елиминирате негативния процес. Дава понякога необходимата почивка. Ключова дума – застой. Дълго чакане. Период на скрито развитие, предшестващо възраждане. Във вашият духовен живот има застой. Може да откриете, че сте се заплели в ситуация, чийто смисъл не виждате. Вие може да се окажете безсилни да направите каквото и да е, освен да се подчините и да отстъпите.

Бъдете търпеливи, латентният период на развитие предшества възраждане. Постиженията са малко вероятно. Не разчитайте на помощ. В изолацията си бъдете предпазливи, не се опитвайте да проявявате упорита воля. В емоционалните взаимоотношения проблемите преди всичко ще бъдат породени от нарушение на лоялността от страна на друг човек.

12. Один (Weird, wyrd)

Руна на самотата. Пустотата – това е краят. Пустотата – това е началото. Непознаваемото идва в движение. Руна на изискването: Подкрепящо произтичащото и готовност за него. Руна, която често изисква мъжка смелост и готовност за скок в бездната. Нейният външен вид е изпитание за вашата вяра. Руната представлява кармичните сили, както и общата сума на това, което сте свършили и границата на това, което сте и ще станете.

Това е руна на пълното доверие, тя трябва да се възприема като вълнуващо доказателство за непосредствения ви контакт с вашата истинска съдба. Това е космическата сила на съдбата. Ние сами трябва да поемем отговорност за собствените си действия, добри или лоши. Когато тази руна се появи, вие можете да сте сигурни, че ще ви се случи нещо неочаквано. Дали ще бъде положително или отрицателно, зависи от това, което сте заслужили с предишното си поведение.

инфо: pik.bg

Вижте още:

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.