Извънземните ли ръководят живота на Земята? (част 1)

Въображението е едно от най-мощните средства в борбата за еволюционно оцеляване на човека. Всеки от нас в даден момент си е задавал въпроси относно произхода на живота и историята на човечеството на тази планета. Предлагани са ни много и различни отговори, като повечето от тях са религиозни идеи, базирани на един или повече богове. В днешно време има много хора, които се противопоставят на това.

Идеята за еволюцията има за цел да обясни постепенната промяна в живите организми за дълъг период от време, която зависи от околната среда, но не дава обяснение за първоначалния произход на биологичните клетки, от които сме произлезли. Едва ли има някой, който да не се интересува от произхода на живота на Земята, но хората са учени да вярват в силата на религията и несъществуването на извънземен живот. Тук ще разгледаме някои идеи, които са обявени за абсурдни от учените, но все пак успяват да се прокраднат във въображението на човека.

Древни извънземни

пирамиди

Според тази идея, хората са били посетени от извънземни в миналото. Те се намесили в еволюцията на приматите чрез генно инженерство, подпомагайки развитието на човешките същества, технологиите и религията. Идеята придобива популярност за първи път през 1968г. във “Колесниците на боговете” от Ерик Фон Даникен, но съществува още от средата на 19-ти век. Според разновидност на теорията пък, божествата в религиите, включително ангелите и демоните, всъщност са извънземни същества, приети за божества от хората заради напредналите им технологии. Същият ефект се наблюдавал през Втората световна война, когато туземци са срещали войници с оръжия и танкове. Теорията за древните извънземни твърди, че хората са били измамени да вярват, че извънземни са богове, за да се създаде религията, която да им помогне в еволюцията.

Парадоксът Ферми разглежда очевидното противоречие между високата вероятност за съществуване на извънземен живот и липсата на доказателства за съществуването на такъв. Предполага се, че предвид възрастта на Вселената и големия брой звезди, планети като Земята трябва да има много, което предполага и изобилието на живот на тях. В отговор на парадокса е предложена хипотеза, според която извънземните умишлено не се разкриват пред хората, за да не повлияват на развитието им. По същия начин учените изследват животни в естествената им среда, а не в зоологическите градини. Поддръжници на хипотезата вярват, че Земята и хората биват тайно наблюдавани чрез технология на Земята или някъде в Слънчевата система.

Чарлз Форт през 1915г. пише непубликуван роман за марсианци, които контролират живота на Земята. Форт унищожава страниците, но от тях оцелява цитата “Земята е ферма. Ние сме чужда собственост.”

Ангели и демони

ангел

Древни астронавти са разпространили НЛО религията наречена Раелизъм. Раелинското движение ни учи, че живота на Земята е създаден изкуствено от извънземните Елохими. Те се явявали на хората и били бъркани с ангели, херувими и богове.

В Библията е пълно с описания на ангели и демони. В текстовете се споменават милиони ангели и техните преживявани на Земята и на небесата. Според християнската традиция, демоните са като ангелите. Те са свръхестествени, неизменни и безсмъртни. Всеки един демон притежава различно познание, често само в една сфера.

В апокрифната Книга на Енох се говори за група от 200 въстанали ангела, наречени Пазители, които напускат небесното царство и слизат на Земята, където се женят и им се раждат деца. В Корана е описана история за ангели, които се сдобили със собствен разум. Един от тях бил Иблис, наричан още Сатана и Луцифер, който се разбунтувал и бил изпратен в изгнание на Земята, където да сее зло сред хората. Според Катехизиса на Католическата църква, ангелите били божествени създания, но някои от тях решили да се превърнат в зли. Написано е, че ангелите не се нуждаят от вяра, тъй като вече притежавали божествените познания.

Идеята за извънземна намеса на Земята може да бъде открита в религиозната философия на Телема. Учението е създадено в началото на 20-ти век от английския писател Алистър Кроули. Неговата система започва с Книгата на закона, която според него била цитирана от съществото Айвас. Кроули по-късно разпознава Айвас като собствения си ангел пазител. Религията се основава на идеята, че 20-ти век бележи началото на Ерата на Хорус и трябва да бъде следван нов принцип – “Прави каквото искаш – ще се изпълни целостта на закона.”

Ракетният инженер Джак Парсънс е един от първите американци, които проявяват интерес към писаният ана Алистър Кроули. Парсънс работи по двигателите на космически ракети и проучванията му са едни от най-ранните в американската история. Неговата работа по разработването на твърдо гориво оказва голямо значение върху началото на космическата ера за човечеството.

Мъже в черно

Morkadis

4

Идеята за НЛО, обяснени като извънземен живот от друга планета, изглежда проста за модерните хора, но е сравнително нова и произлиза от множество очевидци на летящи чинии между 1940 и 1960г. Хиляди сигнали за НЛО са записани през последните 50 години и в голяма част от тях присъстват мъжете в черно. Те са хора или извънземни облечени в черни костюми, които са наранявали или измъчвали очевидци на НЛО, за да си мълчат за видяното. В повечето случаи мъжете твърдели, че са правителствени агенти, но мнозина смятат, че всъщност са извънземни.

Очевидци описват мъжете в черно като ниски на ръст с много тъмни и мрачни лица. Те винаги разполагали с много подробна информация за човека срещу тях, все едно са го наблюдавали от дълго време. Също така изглеждали объркани от всекидневни обекти като моливи, прибори за хранене и храна и говорели на жаргон. Мъжете се идентифицирали с документи, но по-късно се оказва, че такива хора няма или са мъртви. Друга характеристика на загадъчните същества са широките им усмивки и смущаващо кикотене.

За феноменът често се съобщава след 50-те години, но изследователи като Джон Кийл откриват прилики между мъжете в черно и по-ранни демонични прояви. Кийл предлага, че съществата са модерна проява на същия феномен, който по-рано е описван като дявола или срещи с феи. Терминът “черния мъж” векове наред се използва за Дявола.

В модерната история друг феномен, известен като Ухиления човек, също се причислява към мъжете в черно и множество събития от паранормално естество. Тези създания са по-големи и са характеризирани с широко усмихнато лице. В повечето случаи хората описват странно усещане, че не могат да се фокусират върху Ухиления мъж. Предполага се, че усмивката е опит на извънземните да успокоят хората и да не ги разстройват, но всички очевидци ги описват като изключително зловещи.

Модерен технологичен напредък

През Втората световна война терминът “изтребител фу” е използван от американските пилоти, за да обозначават различни неидентифицирани летящи обекти и феномени в небето над Европа. В началото на войната светът навлиза в ера на важни научни и технологични постижения. Едно от тези постижения е американският Lockheed SR-71 Blackbird, който е разработен през 60-те години и в момента държи рекорда за най-голяма въздушна скорост. През 1903г. Уилбър Райт поставя рекорда от 10.98км/ч. През 1976г. SR-71 лети с 3529.6км/ч.

В днешно време са създадени организации, за които се говори, че крият информация за НЛО и срещи с извънземни. Някои хора смятат, че техническият напредък на хората през ВСВ е постигнат с помощта на извънземна раса и техните технологии. Поддръжници на тази теория твърдят, че изобретяването на ядрените оръжия са привлекли интереса на извънземните към еволюцията на хората и това е причината за масови отвличания и близки срещи с тях. Други пък вярват, че глобалните климатични промени и предсказания за апокалипсис са дело на извънземните, които искат да спасят живота на планетата.

Космонавта от Солуей

7

Вал Камоника в Италия е една от най-големите долини в централните Алпи. Там са открити древни картини, които се смята, че описват забравени божества. Картините изобразяват модерни астронавти, макар да са рисувани през 10 000г. пр. Хр. Приликата е впечатляваща, но по-интересна е известната снимка “Космонавта от залив Солуей”. На 23 Март 1964г. Джим Темпълтън, пожарникар от Къмбърленд, прави три снимки на петгодишната си дъщеря. Онзи ден освен тях, в района е имало и няколко стари жени. На втората снимка може да се види бяла фигура, която много напомня на космонавтски костюм. Темпълтън твърди, че е забелязал фигурата едва след като е проявил снимките, а специалисти от Кодак потвърждават, че снимките са истински. До ден-днешен тази снимка остава мистерия и е източник на най-различни истории. През 1964г. космонавтските костюми са едва в зародишен етап на развитие. Някои хора твърдят, че фигурата е човек, застанал с гръб към камерата, носещ шапка или каска.

Преди снимката да излезе публично в пресата, Джим Темпълтън твърди, че е бил посетен от двама мъже, които според него работели за правителството. Те се опитали да го накарат да признае, че фигурата на снимката е човек, но той отказал. По същото време, когато е направена снимката, на площадката Умера е отменено изстрелването на ракетата Блу Стрийк. Причината била присъствието на двама едри мъже в близост до площадката. Техниците описват фигурите като подобни на тази от снимката на Джим. Уфолозите използват снимката като доказателство, че извънземните са оказали влияние върху модерната космическа програма.

инфо: http://iskamdaznam.com/

Вижте още: 

ИЗВЪНЗЕМНИТЕ ПРАРОДИТЕЛИ НА ДОГОНИТЕ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Един коментар

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.