Извънземни визити и находки на 2015 г. (част 2)

продължение от част 1

Кръгове по леда

В края на март три кръга с неизвестен произход се образуваха на леда на река Медведица във Волгоградска област и на реки в северната част на САЩ. Преди това, през февруари, гигантски кръг с идеална форма само за една нощ се появи в дебелия 15 см лед на замръзнала река край Новокубанск. Освен това той постоянно се въртеше.

Очевидци на това плашещо явление твърдяха, че краищата на кръга били буквално изрязани с прецизна точност. Странният лед бе открит от двама млади хора, които били излезли с велосипедите си на разходка. Кръглият лед се въртял съвсем близо до брега, но те не се решили да се приближат – ледът в района на кръга не бил достатъчно стабилен. Диаметърът на „изпилената“ от замръзнала вода фигура бил около 8 метра.

Срещат се и фигури, изрязани от лед с дебелина 2-3 сантиметра. Всичко това, както и кръговете по нивите, може да се отнесе към така наречените геоглифи. Ледените дискове, разбира се може да се образуват и при определени течения във водата. Но възникването на кръгове в изцяло замръзнала водна артерия практически е невъзможно да се обясни.

Мумия на мини пришълец

1

През 2015 г. обществено достояние стана мумия на неизвестно същество, открито на брега на река Есауловка в Красноярския край. Преди пет години един от рибарите решил да сложи ръкавици и неочаквано напипал в една от тях някакво телце. Мъжът решил, че е мишка и тупнал по ръкавицата, за да изплаши животинката.

Вътре се оказало странно, но за съжаление мъртво същество с ръст само 4 см – сравнително голяма овална глава със здрав череп, внушителна беззъба челюст, две очи, малко телце, покрито с косми и тънки крайници.

След това мини пришълецът, или „пришълецът Кеша“, както го нарекли, няколко години бил съхраняван в кибритена кутия в дома на рибаря. За известно време изобщо забравили за него. Един ден отново го открили, като разтребвали вещите на балкона. Съществото за това време сякаш се мумифицирало – не миришело, не се разлагало и не се разпадало на части.

Произходът на „Кеша“ и до днес не е установено. Биолозите не са успели да определят към какво животно принадлежат останките, въпреки че изказали предположения за ембрион на птица, но впоследствие изключили тази версия.

„Формата на черепа е много странна – няма нито клюн, нито крила“, отбелязали експертите от Красноярския институт по биофизика. Не е изключено, смятат те, мумията да е на мутант или уродлив ембрион на птица. Възможно е светлина на хвърли ДНК експертизата на мини пришълеца, която ще бъде проведена в Москва.

Полтъргайст на загинало момче

На 10 май и в следващите дни в град Качканар, Свердловска област, е отбелязан най-нашумелият случай на полтъргайст през изминалата година. В дървена къща в един от местните райони избухнал пожар, в който загинало малко момче. Тялото му било открито овъглено до кости.

Очевидци на пожара са убедени, че духът на загиналото в огъня дете е наблюдавал как спасителите гасят пламъците. Доказателсвото – снимки, на които е запечатан полупрозрачен силует, напомнящ на момчето. Една от жителките, разглеждайки снимките от изгорялата къща, забелязала на тях призрака на детето.

Morkadis

Впоследствие хората, посещаващи къщата, започнали да забелязват как различни предмети се движат и се преместват, а след това дори видели призрака на загиналото момче „наяве“.

Нашествие на НЛО

нло

2015 била богата и на НЛО. Например на 17 януари бил един от най-масовите случаи на каскадно (тоест последователно) наблюдение на неидентифицирани летящи обекти, когато за денонощие един и същи обект бил видян над цяла Евразия – от Франция до Казахстан.

На 31 януари в Бразилия сферично НЛО се движело с голяма скорост в продължение на 1,5 минути и било заснето на видео.

На 10 и 11 февруари имало многобройни каскадни наблюдения на НЛО над Евразия и Южна Америка. Това „шоу“ започнало над Русия, а завършило над Лима в Перу, където заснели много ясен дисковиден обект, летящ над града.

На 25 февруари били отбелязани каскадни наблюдения, очевидно на един и същи обект, над Русия. Този обект прелетял практически през цялата страна.

През юли близо до гр. Киштим в Челябинска област прелитане на НЛО било съпровождано с появата в гората на овъглени дупки в дърветета, сякаш изгорени от боен лазер. По такъв начин били поразени няколко дървета.

На 6 август в Павлово-Посадски район на Подмосковието пред очите на хората един след друг с интервал няколко минути прелетели две НЛО и паднали в гората. Открито е едното от местата на падане. Там са открити паднали дървета, подобно на тунгуските, но с много по-малки размери – 60 метра в диаметър. Но растенията там били извадени от корен, очевидно в резултат на въздушен взрив.

На 29 август масови каскадни наблюдения на НЛО били отбелязани в европейската част на страната – от Краснодарски до Ставрополски окръг до южната част на Подмосковието.

А на 7 декември работници от летището в Минерални води видели как над пистата прелетяло НЛО и увиснало задълго над тях. Този обект е наблюдаван в продължение на няколко часа в няколко града на Южния федерален окръг, включително в Ставропол.

Гигантски каменни дискове

2

На 31 януари м.г. близо до село Каракан, Беловски район на Кемеровска област, на дълбочина около 40 метра е открит каменен диск с диаметър 1,2 м и тегло 200 кг. Той се състои от много твърда скала – аргилит. По-рано на това място са откривани бивни на мамут, които лежали в глинени наноси на дълбочина около 25 метра. А това сочи, че дискът е много по-древен от мамута.

За нетрадиционното събитие разказал на своята страница във „ВКонтакте“ неговият откривател, а местните жители кръстили находката „каменния диск на предците“. Работникът дори съобщил, че намереният диск не бил единствен – още един подобен предмет, намерен там, се разпаднал от удара на кофата на багера. Оцелелият диск сега се намира в природния отдел на Кемеровския музей е и достъпен за изследвания.

На 9 септември на стръмна клисура в Жирновски район на Волгоградска област – място, прославило се с мистични и аномални явления, експедиция на „Космопоиск“ открила няколко десетки каменни диска. Най-малкият от тях е с диаметър около половин метър, най-големият – 4 метра и 20 сантиметра. Един еднометров диск бил изваден от клисурата и сега се намира в музея на град Жирновск.

Преди това най-големият каменен диск в света е бил 2-метров и е открит през 2007 година в Хуанг, Китай. При изследване на площадка за нова въглищна мина работниците откопали необичаен камък – гигантски идеално кръгъл диск с неголяма вдлъбнатина в средата. Теглото на находката е 400 кг. След първия диск миньорите извадили още девет подобни блока. Всички те имали еднаква форма, размер и тегло. Пристигналите на място археолози не могли да дадат ясно обяснение на откритите предмети.

Нямат обяснение и подобните находки в Русия – изкуствени ли са, или с естествен произход, все още не е установено.

инфо: megavselena.bg

Вижте още: 

БИВШ АСТРОНАВТ РАЗКРИ: „НАСА ВЛЕЗЕ В КОНТАКТ С ИЗВЪНЗЕМНИ!“

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.