Извънредно: Два нови случая на коронавирус у нас

Още два случая на коронавирус са регистрирани в страната. Двамата пациенти са семейство и са работили на стоков базар „Илиянци“ в София. Това заяви премиерът Бойко Борисов след участието си в консултативното заседание на Европейския съвет във връзка със заболяването COVID-19.

Така случаите на заразата в България стават 6.

„Жена и мъж, съответно на 66 и 77 години, са дали положителна проба за новия китайски вирус. Те са настанени в столичната болница „Пирогов“, разкри Борисов.

„Мерките са закъснели. Очаква се 60-70 % от населението на Европа да претърпи коронавируса“, каза още премиерът.

„Каквото и да се прилага като мерки, не можем да затворим градския транспорт – това ще предизвика колапс на икономиката“, коментира министър-председателят.

„Едва към днешна дата много от държавите-членки започват да прилагат граничен контрол, затварят училища, театри. Поздравявам Филхармонията и театър „Възраждане“ – хем не се лишаваме от толкова обичаната от нас културна дейност, а и спазваме мерките за сигурност“, допълни Борисов.

„Няма нито една мярка, която да сме можели да въведем преди 28 февруари и да не сме го направили. Това важи и за производството на облекло. Много държави-членки чак сега ги прилагат“, разкри премиерът.

„Всички мерки за „Пирогов“ ще бъдат предприети. Разделил съм нещата на две – от правителството зависи финансирането, а колко и как решават 10 елитни професионалисти от Европа“, коментира Бойко Борисов.

„Мъжът е приет с белодробна недостатъчност, бил е с предишно заболяване. Жена му е приета по-късно в тежко състояние. Няма данни да са пътували в чужбина. Единствените данни са, че синът им е работил в Илиянци. Те са контактували с около 89 души. Започва процедурата по тяхната карантина и изследване. Двамата пациенти остават в болница – жената още е в тежко състояние, мъжът е в по-стабилно“, разкри председателят на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски.

Можете да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време ТУК

инфо: novini.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.