Испански учен засече космическа аномалия край Земята

земя
Физикът Луис Аседо от Политехническия университет във Валенсия е анализирал прелетна аномалия – отклонение от очакваната енергия по време на гравитационни маневри на космическите апарати на околоземна орбита.

Авторът, като използва съществуващите данни за прелетната аномалия, опитва да опише количествено наблюдаваното явление. За тази цел той използва многофакторен анализ, позволяващ, според учения, да се оценят проявите на аномалията.

Явлението, според Аседо, е обусловено от някаква неизвестна „пета сила“, чийто радиус на действие е около 300 км и зависи от ширината, на която космическия апарат осъществява гравитационната маневра.

До този момент са регистрирани най-малко шест случая на този вид аномалия, при която отклонението води до нарастване спрямо очакваната промяна и в тези случаи скоростта на апаратите е нараствала с допълнителни около 13 мм в секунда.

Природата на явлението обаче остава неизвестна за учените.

инфо: БГНЕС

Вижте още:

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.