Исторически момент! 90-годишна британка е първата ваксинирана срещу COVID-19 (видео)

Снимка: youtube.com

90-годишна британка е първата в света, ваксинирана срещу коронавирус, извън участниците в клиничните тестове на ваксината на „Pfizer“/ BioNtech. 

Маргарет Кийнън казва, че е привилегия да бъде първата имунизирана, а това е „най-добрият ранен подарък за рождения ден, който може да си пожелае“.

Благодарение на ваксината тя ще прекара Нова година с близките и приятелите си, след като е била сама близо година, предаде SkyNews.

Възрастната жена, която е и баба на 4 внучета, беше имунизира от медицинска сестра в университетската болница в Ковънтри в 6:31 ч. местно време днес.

На излизане от болницата Маргарет благодари на персонала и заяви: „Нека всеки да се ваксинира, ако аз на 90 години мога, значи и вие можете“.

източник: novini.bg

Вижте още:

Заразяването с коронавируса създава имунитет поне за шест месеца

Откриха мистериозен „ген в гена“ на коронавируса

Lupa.bg: Без ваксина за жени в детеродна възраст и мъже без потомство

Пушачи и коронавирус: рискът от заразяване е по-малък според учени

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.