Исторически факти, които преобръщат представата ни за времето

време

Синхроничността според швейцарския психолог Карл Густав Юнг е явление на уж случайно случващи се съвпадения в живота ни.

Мислим за някого и той се обажда по телефона, яде ни се торта и нашият любим се прибира със сладкиши, без да сме му казали, и още много други примери.

Същата теория може да бъде приложима и за събитията от историята – всяко събитие от миналото е свързано с други събития по един или друг начин.

За да провери теорията сайтът „Bright Side“ прави изненадваща класация на исторически факти и събития, които са обвързани помежду си и могат да преобърнат представата ни за времето и синхорничността.

Ето я и класацията:

 Най-старото дърво на света днес е било на над 1000 г., когато са изчезнали мамутите

дърво

Най-старите дървета на Земята са от вида Дълговечен бор.

Това, за което се смята, че е най-старото се намира в Уайт Маунтинс в щата Калифорния и е на 5066 г. Учените твърдят, че мамутите са живели до преди около 4000 г.

 „Нинтендо“ е основана преди Айфеловата кула да бъде напълно завършена,

Айфелова кула

а по същото време Джак Изкормвача всява страх в Лондон

Най-големият производител на игрални конзоли в света – японската компания „Нинтендо“, е основан на 23 септември 1889 г.  По същото време Айфеловата кула все още не е завършена, а един от най-известните неразкрити серийни убийци върлува из столицата на Великобритания.

 Първото колело се появява след парния локомотив

Morkadis

колело

Смята се, че първият патент за прототип на колело е одобрен през 1818 г., докато първият парен локомотив е представен цели 21 години по-рано – през 1797 г.

инфо: vesti.bg

Вижте още:

Тръпки ще ви побият от мистериозните свойства на времето!

Има два типа пътуване във времето и учените са съгласни, че поне един от тях е възможен

Историята на тайната стая в Айфеловата кула

11 мистерии около емблематични забележителности и произведения на изкуството

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.