Историята на „момчето змия“

1Шестнадесетгодишно индонезийче се прослави като момчето змия, тъй като сменя кожата си през няколко дни. Ари Уибоуо трябва да се подлага често на неприятни процедури, за да избегне тежки усложнения на хроничното си състояние.

Момчето страда от еритродерма – ненормално зачервяване на кожата, и затова трябва да облива тялото си с вода и да се маже със специален лосион, за да не допусне втвърдяване на епидермиса, което може да го обездвижи напълно, пише „Новинар“. Ари се лющи като влечугите и на практика сменя кожата си на всеки 41 часа.


По рождение люспите покриват тялото му от главата до петите. Ако тийнейджърът не полага грижи за себе си, с времето тялото му ще се сбръчка, изсъхне и втвърди като статуя. Въпреки трудностите семейство Уибоуо прави всичко възможно Ари да расте като нормално момче.

2

Невежеството на останалите жители на селото, където расте детето, обаче прави мисията почти невъзможна. Възрастни и деца бягат от момчето змия, защото се притесняват, че то може да ги зарази с опасна болест. Майката на Ари също е подложена на ужасен тормоз с обвиненията на суеверни индонезийци, че е измъчвала гущери по време на бременността си и затова се е сдобила с такова дете.

инфо: lifebg.net

Вижте още: 

ИНДИЙСКИ ТИЙНЕЙДЖЪР ИЗГЛЕЖДА КАТО СТАРЕЦ 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.