Историята на най-зловещото семейство канибали

канибализъм

Сред шотландците се разказва една легенда, която по-скоро звучи като сценарий за филм на ужасите. Разказите описват зловещото семейство Баан, което убивало непознати, за да консумира плътта им.

Дали това е мит, измислен от местния фолклор, или се е случило наистина, все още не е ясно. За шотландците обаче кланът Баан е съществувал.

Историята разказва първо за главата на семейството – Александър Сауни Баан, за когото се смята, че е роден в края на XIV век в Единбург.

Занимавал се кожарство и плетене на огради, преди да срещне любовта на живота си и да заживеят заедно в пещерата Айршит. Двойката имала 14 деца, като с всяко появяващо се новородено порциите на семейството ставали все по-оскъдни.

Така на бащата му хрумнала идеята да убива случайно минаващите хора около пещерата и да осигурява хранителни запаси на многобройната си челяд за по-дълго време. Когато децата му пораснали, се включили в заниманията на баща си.

Но зловещото семейство му харесал вкуса на човешко месо, затова и членовете му работели в организирани хайки, опитвайки се да си го набавят. С това обаче смрязяващите навици на Баан не приключват. С времето децата на Александър започнали да практикуват и кръвосмешение. Така родът им стигнал до 46 души.

Според легендите минел ли някой сам край пещерата на Баан, нямал никакъв шанс за оцеляване. Малката армия не се страхувала да напада и повече хора. Те били следени, атакувани, убивани и разчленявани, като частите на телата им се носели в пещерата за консумация.

Но поредицата от нападения не остава незабелязана и местните започнали да се страхуват от усойния район. Никой обаче не знаел кой и защо напада хората, както и къде изчезват всички, които са минали край пещерата.

Загадката се разбулила, чак след като Баан нападнали семейство. Жената била бързо убита, но мъжът успял да се справи с нападналите го младежи и с помощта на коня си избягал навреме.

Той отишъл право в Глазгоу и казал на крал Джеймс IV за случилото се. Кралят повел 400 мъже към пещерата и там открил Баан и зловещата гледка на стотици разчленени трупове.

Жените от семейството били изгорени на клада, а мъжете били разчленени, точно както разфасованите си жертви.

Въпреки че тази легенда е много популярна в Шотландия, историците казват, че няма нито едно доказателство, потвърждаващо случилото се. Какво обаче е накарало хората да съчинят толкова зловеща история, която се да се разпространява до днес, все още е мистерия.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.