Кавказец почина на 123 години

Апаз Илиев, мъжът, за който се твърдеше, че е най-възрастният на света, се спомина на 123 години, пише в. „Метро“, цитира „Монитор“.

Апаз е баща на осем деца и започнал да работи от 7-годишна възраст. Бил е в Червената армия по време на Гражданската война /1917-1922/, записал се доброволец и за Отечествената, но бил оценен като прекалено възрастен /на 45 години/ и станал тракторист. Илиев обяснявал дъбголетието със здравословния си начин на живот и със 11-часов сън всяка нощ.

Апаз бил депортиран по време на чистките на Сталин през 1944 година, заедно с други ингуши от Казахстан. Ако възрастта му е вярна, той би трябвало е да надминал по дълголетие признатият досега за световен рекордьор, японеца Джироемон Кимура.

Дълголетникът от село Гули в руските Кавказки планини приживе се хранел само с мляко, пресни зеленчуци от собствената градина и пиел изворна вода. Той има 35 внука, 24 правнука и няколко пра-правнука.

инфо: novini.bg

Вижте още:

Новата най-възрастна жена на планетата издаде тайната на дълголетието си

Тайнственият ритуал, с който индийките молят за дълголетие на мъжете си

10 прости съвета за дълголетие

Топ 10 на съветите на Ванга за добро здраве и дълголетие

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.