Какво е да попаднеш в устата на кит? Разказ по истински случай

Можете ли да си представите какво е чувството да попаднеш в устата на кит и да излезеш жив от там! За това преживяване разказва Райнер Шимпф – южноамериканец, който се е гмурнал близо до пристанище Порт Елизабер, за да снима миграцията на сардините.

Тази случка преобръща живота на мъжа, карайки го да се замисли за важните неща и за величието на природата.

Миграцията на сардините привличала акули, морски птици, делфини, тюлени, пингвини, явно и китове – същества, които знаят, че лесно ще осигурят храната си. Докато снимал, обаче, внезапно забелязал присъствието на ивичест брайдов кит. Докато Райнер се усети, китът отворил уста и го погълнал.

Мъжът споделя, че е съсредоточил вниманието си върху акулите, защото ги смятал за най-опасното възможно нещо, което би могло да го приближи. Заедно с него били още двама души. В един момент денят се превърнал в нощ, наоколо станало тъмно, настъпил момент, в който човек трябва да прояви силна психика, не да изпада в паника.

Шимпф казва, че по негови сметки китът тежал около 20 тона, а дължината му възлизала на 15 м. Щом бозайникът го погълнал, мъжът усетил натиск и разбрал, че е в устата на кита. Разбира се, първото нещо, което му дошло на ум, е, че китът няма да успее да го погълне, защото е твърде едър.

След това, усетил, че китът не опитва да го глътне или сдъвче. Все пак, това не било повод за успокоение, тъй като било достатъчно бозайникът да го завлече на дълбоко. Райнер затаил дъха си, подготвяйки се за навлизането на водата, но в този момент китът решил да го изплюе.

Райнер Шимпф е работил като водолазен тук оператор в продължение на 20 години. Той има опит с китовете, виждал ги е от близо и преди. Този път обаче е било изненада, защото появата на този кит не е била очаквана.

Това преживяване би могло да преобърне живота на всеки човек. Среща със смъртта и с живота. Хиляди емоции, които те връхлитат, усещайки величието на природата и нейните създания. Изживяване, което може да те накара да се замислиш над това колко малки и нищожни сме хората пред нейната сила.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

Точка Никой: Най-голямата пустиня на Земята е в Тихия океан!

Акулите убиват 9 пъти по-често мъже, отколкото жени

Морските създания стават все по-големи

Няколко факта за медузите, които непременно трябва да прочетете

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.