Какво кара екипажите на кораби и самолети да полудяват?

бермудски триъгълник

Борис Островски е учен, който изследва този феномен, автор е на книгата „Психозите на планетата Земя“.

Преди време той споделил своята версия за изчезването на малайзийския боинг през март миналата година – според него то е свързано с тектониката.

„Вероятно изчезналият самолет трябва да се търси на дъното на Малакския пролив – казва Островски. – Именно тук, близо до огнището на земетресението, случило се в нощта на 7 срещу 8 март, самолетът започнал рязко да губи височина и изчезнал от радарите. Във всеки случай причина за катастрофата са станали тектонски процеси, които са довели до цял комплекс последствия.“

Дългите вълни

Редица катастрофи в Бермудския триъгълник много приличат на това, което се случи с малайзийския боинг, обяснява Островски пред „Аргументи и факти“. И неговият район също се отличава с висока тектонска активност. В Северния Атлантик, където е разположен Бермудският триъгълник, се случват до 50 000 подводни земетресения годишно.

Най-показателното събитие, случило се на 5 декември 1945 година: пет американски бомбардировача Avenger (19-о звено) извършвали тренировъчен полет край бреговете на Флорида, когато изведнъж отказали навигационните уреди и се нарушила радиовръзката. Всичките пет бомбардировача изчезнали безследно.

Обръщам внимание, че в този ден проблеми с радиоапаратурата имало не само на самолетите от 19-о звено, но и на всички радиостанции по източното крайбрежие на САЩ. Нито една система не била в състояние да работи нормално.

Освен това екипажите на корабите наблюдавали в атмосферата светлинни явления, каквито се случват при съпътстващи тектонските процеси йонизации на въздушните маси – „огнени стълбове“, „огнени топки“.

Накрая пилотите на издирвателните самолети видели на повърхността на океана вълни, чиято дължина от гребен до гребен достигала десетки километри. Толкова дълги вълни възникват при мощни трусове на океанското дъно. Тоест в района, където изчезнали бомбардировачите, в този ден е имало подводно земетресение.

Жертвите на Бермудския триъгълник са около 100 кораби и самолети. Всички ли са загинали вследствие на подводни земетресения?

Изказвани са различни хипотези, чак до номера на коварни извънземни. (Смее се.) Но много катастрофи и изчезвания може да се обяснят с тектонската активност. В Бермудския триъгълник тектониката, освен всичко останало, генерира инфразвук. Човек не го чува, но го възприема – започва да изпитва паника и чувство на ужас, стреми се по всякакъв начин да се избави от това въздействие.

Корпусът на кораба става един вид резонатор, усилващ интензивността на инфразвука. Хората се прехвърлят на лодките или просто скачат зад борда, а опустелият кораб се превръща в поредния „летящ холандец“.

Достигайки честота 8-12 херца, интензивният инфразвук въздейства на вътрешните органи. И както са показали експерименти, дори води до тяхното увреждане. Това може да обясни внезапната смърт на екипажите. Точно по същия начин инфразвукът може да предизвика неадекватни действия при пилотите на самолети и техните пасажери.

Внимание, газове!

Има версия, че безследното изчезване на кораби в Бермудския триъгълник е свързано с отделяните от дъното на океана газове.

Morkadis

Именно по време на подводни земетресения от дъното на морето се повдигат разтворени във водата метан и сероводород. Те правят водната повърхност по-малко плътна, „рехава“, от което плаващите на повърхността обекти просто потъват в бездната.

В Саргасово море (то е част от Бермудския триъгълник) се е струпало гигантско количество водорасли – такова място няма никъде другаде в Световния океан. Умиращите водорасли се спускат на дъното и гният, отделяйки метан и сероводород.

Освен това тези газове се отделят от геоложките разломи и кратерите на подводните вулкани. И още. Ако ветроходен кораб се окаже в зоната на бурно отделяне на газове в безветрено време, то членовете на екипажа може да загинат от отравяне.

Отдавна не се чува нищо за катастрофи в Бермудския триъгълник. Защо?

Възможно е там да е настъпило „тектонско затишие“. Но бермудските феномени периодично се проявяват в различни сеизмично активни райони на планетата, за което свидетелства и изчезването на малайзийския боинг.

А още по-рано, през май 2012 г. – катастрофата на руския „Суперджет-100“ в Индонезия. Тогава самолетът се вряза в склон на вулкан, загинаха 45 души. Комисията стигна до извода, че самолетът е бил изправен преди сблъсъка с планината. Защо опитният екипаж е допуснал фатална грешка, остава загадка.

Смятам, че в близките години ще чуем още за катастрофи в района на Малайския архипелаг. Броят на рейсовете през този регион нараства. Но там на дъното на океана са съсредоточени около 80% от огнищата на земетресения и до 90% от вулканите на Земята. И този район на планетата може да стане новият Бермудски триъгълник.

инфо: megavselena.com

Вижте още: 

СВЕТОВНОИЗВЕСТНИТЕ МИСТЕРИИ, КОИТО БЯХА РАЗКРИТИ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.