Какво крие най-големият и загадъчен остров на Земята

pixabay.com

Гренландия някога е била Северния полюс.

Гренландия е най-големият остров на нашата планета и най-малко изследван. За Гренландия не знаем повече, отколкото за Антарктида или Марс. Смята се, че Гренландия преди време е била зелена и климатът е бил умерен.

Вечните ледници на Гренландия практически не са изследвани, там почти никой не живее. Следите, така необходими на археолозите и учените за изследване на първите цивилизации, се унищожават непрекъснато от ледниците на Гренландия или по-скоро се маскират, тъй като горният слой на почвата се изтрива.

90% от целия остров е покрит с лед, което усложнява изследванията. Но под този слой лед археолозите все пак са успели да намерят тундрата, която е на около три милиона години.

Благодарение на ледника цялата растителност и органични вещества са били замразени. Това за пореден път потвърждава, че нашата планета е еволюирала съвсем различно от написаното в учебниците. Само тази находка ни позволява да изграждаме нови хипотези.

pixabay.com

Учените твърдят, че намерената тундра е била покрита с гори като в Аляска.

Само си представете колко артефакти крият ледниците в себе си. Гренландия, считана за част от някога съществуващия континент Арктида, може да е била Северният полюс на Земята, както е посочено от древните маи.

Предполага се, че някъде в дълбините на Гренландия, е паднал астероид, във връзка с което оста и орбитата на Земята са се изместили. Според легендата всички тези явления са възникнали по време на изчезването на Атлантида.

Стремим се да завладеем дълбокия космос, но знаем толкова малко за нашата собствена планета.

източник: pochivkablitz.bg

Вижте още:

Женският остров Кихну – последният истински матриархат в Европа

Най-страшният остров на света – място за карантина и масови гробове

Къде се намира истинският „Остров на съкровищата“?

Цивилизация, погълната от джунглата: зловещата история на остров Рос

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.