Какво чертае рождената ни дата за нашия житейски път и личността ни (част 1)

Според нумерологията съдбата на всеки от нас е до голяма степен предначертана и силно зависи от числата. Така например рождената ни дата предопределя качествата, с които ще дойдем на този свят и житейския ни път занапред.

Мишел Бюкенън

Световноизвестната нумероложка Мишел Бюкенън открива числата (или те откриват нея) в момент от живота си, в който е буквално на дъното. Оплетена здраво в мрежите на булимията и наркотичната зависимост, младата новозеландка не вижда надежда за живота си напред. Именно в този момент пред нея се разкрива цял един нов, непознат свят – светът на цифрите и нумерологията.

Именно той се оказва спасителната лодка за младото момиче, което, както се оказва по-късно, също има какво да му даде в замяна. Днес – повече от 20 години по-късно Мишел се нарежда сред най-надарените и популярни нумеролози в света. Тя създава собствени иновативни инструменти и методики в работата с числа и мисията й е да помага на хората да преминат през живота си възможно най-успешно и осъзнато.

В този материал ще споделим с вас една малка част от прозренията на Бюкенън, описани в книгата й – „Нумерология“.
Според древната метафизична наука всяка цифра и буква притежава своя уникална вибрация. Числата около нас и буквите в името ни са инструментите, с които се изгражда нашият личен нумерологичен профил. Той разкрива предварително създадения план на душата ни за това, през което е решила да премине и да научи в съответното наше прераждане на Земята. Нашият нумерологичен профил разкрива и какви са скритите ни възможности и таланти.

Най-важното число

Числото на житейския път, върху което ще се фокусираме днес, е едно от седемте лични числа, които изграждат този профил. Всъщност, то е първото и най-важно число за всеки от нас. Нарича се  още управляващо число, рождено число, рожден път и число на рождената сила.

Всичко, което трябва да направите, за да изчислите вашето лично управляващо число, е  да съберете всички цифри от рождената си дата до получаването на едноцифрено число от 1 до 9.

Пример: Ако сте родени на 18.02.1976 г. събирате 1+8+2+1+9+7+6. Полученият общ сбор е 34. Събираме 3+4=7. Това ще рече, че  нашето рождено число е 7.
*забележка: Уверете се, че сте изписали пълната година на раждането си, а не само последните две цифри.

-1- НЕЗАВИСИМИЯТ ИНДИВИД

Хората с число едно на житейския път са индивидуални и уникални личности. Те винаги се открояват от тълпата. Единиците правят нещата по свой собствен начин, без да се съобразяват с общоприетите граници и норми. Именно тяхната индивидуалност и уникалност са и най-големият им източник на сила и са техният ключ към успеха.

Единиците са амбициозни и разчитат предимно на себе си. Те са естествени лидери, които не обичат да следват чужди заповеди и предпочитат да държат контрола в собствените си ръце. Личностите с управляващо число 1 са добри ръководители и са подходящи за ръководни постове. Те често са привлечени от сфери, свързани с изобретения и творчески дейности, в които лично да ръководят проектите и да могат да реализират иновативните си идеи и подходи. Хората тип единица са даровити мислители с изключително плодотворни творчески идеи. Те са инициативни, изобретателни, смели и решителни. Но могат да бъдат и нетолерантни, нетърпеливи, агресивни.

-2- ОТЗИВЧИВИЯТ МИРОТВОРЕЦ

Хората с число на житейския път 2 притежават вродена способност да успокояват и лекуват другите хора, животните и заобикалящата ги среда. Макар че понякога са доста несигурни и срамежливи, те се чувстват уверени в своята среда, мили и искрени са и лесно общуват с околните. Те са естествени съветници, които с лекота разбират хората и техните проблеми. Затова освен чудесни приятели, те имат и талант да се занимават професионално в тази сфера.

Morkadis

По природа двойките са миролюбиви и отстъпчиви. Стоят настрана от конфликти и разправии, дори когато това означава да пренебрегнат собствените си потребности. Те са спокойни и сговорчиви. Един от уроците за личностите с управляващо число 2 в този живот е именно този – да се научат да отстояват себе си и собствените си нужди.

Двойките предпочитат да действат заедно с някого другиго, вместо да правят нещата сами. Те са чувствителни натури и се нуждаят от сигурна и хармонична среда около себе си. Те са интуитивни, любящи и подкрепящи. Сред слабостите им попадат променливото настроение, ревността, несигурността и липсата на решителност.

-3- САМОИЗРАЗЯВАЩИЯТ СЕ ТВОРЕЦ

Хората с число на житейския път 3 са природно надарени творци с многобройни таланти и способности. Обожават шумните компании, общителни са и притежават завидно чувство за хумор.

Обичат да творят и да забавляват хората около себе си. Някои тройки се отличават с артистичен талант, други са властелини на словото (писмено или говоримо). Един от важните житейски уроци за хората с управляващо число 3 е да се научат да използват думите по един положителен начин – да вдъхновяват и подкрепят околните чрез тях, а не да ги критикуват или да се оплакват чрез тях. Заради разпиляващата се енергия на числото 3, хората с това рождено число може да страдат от липса на дисциплина и неорганизираност, непоследователност и непостоянство.

Щастието на Тройките се крие в тяхното себеизразяване, независимо по какъв начин се осъществява то. Те се отличават със силно развито въображение, харизматични са и са чудесни приятели. Но често са разпилени, критични, мелодраматични, търсещи непрекъснато вниманието на околните и обичат да клюкарстват.

-4- ВСЕОТДАЙНИЯТ РАБОТНИК

Хората с число 4 са големи работохолици. Отдават се стопроцентово на своята работа и обичат детайлно да изпипват нещата в нея. Те са изключително логични, практични и отговорни личности. Но са още по-ползотворни, когато се опитват да разчупят стереотипите и да мислят малко по-нестандартно. Според нумерологията мисията на хората тип четворка в този живот е да се научат да „превъзмогват трудностите и да бъдат постоянни“. Но това понякога ги кара да се чувстват ограничени или възпрепятствани от обстоятелствата. Те не са особено емоционални и предпочитат да пазят мислите и чувствата си за себе си. Четворките са много организирани, заземени и фокусирани. За сметка на това могат да бъдат инатливи, нетолерантни и да се поддадат на песимистични мисли и настроения.

-5- СВОБОДОЛЮБИВИЯТ АВАНТЮРИСТ

Хората с число 5 на жизнения път са дейни и инициативни личности. Те неистово се стремят към освобождаване от всякакви ограничения. Петиците са гъвкави и адаптивни натури. Те никога не бездействат. За тях животът е приключение и търсят постоянна промяна. Хората, чийто живот минава под влиянието на петицата,  притежават многобройни таланти и разностранни интереси.  Това ги прави подходящи за различни професии, но по рождение са добри търговци, консултанти и съветници. Притежават талант да работят с хора. Те са винаги устремени към следващия връх, който да покорят. Имат склонност към пристрастяване към физически дейности, доставящи удоволствие на сетивата – храна, алкохол, секс, прекаляване с физически упражнения.

Поради страх от последващи ограничения, за петиците може да се окаже трудно да се обвържат с един-единствен партньор или да създадат сериозна връзка. Гарантирани са успехите им в областта на комуникацията, рекламата и пиара. По рождение петиците са неспокойни, непостоянни и лесно се отегчават от еднообразието.

източник: spisanie8.bg

Вижте още:

Ето как да сбъднете желанията си с числа

Повтаряйте тези числа, ако искате повече пари и щастие

Какво предвещават еднаквите числа, които виждаме случайно

Магията на числата и по-специално на числото 27 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.