Как да останете спокойни във всяка ситуация? Следвайте тези 10 стъпки

стрес

Независимо от това през какъв период минавате в момента, рано или късно ще дойде краят. Нито добрите, нито лошите неща в живота не са постоянни. Но това, което винаги можете да запазите е Вашият мир. Може би имате твърде много работа, трябва да връщате дълговете, да полагате изпити, да прекъснете лошата връзка или пък може би минавате през период на обичане, смях, плач и щур купон. Какъвто и да е периодът, можете да живеете спокойно и да намерите щастие в живота. Следните 10 съвета ще ви помогнат да откриете своя вътрешен мир …

1. Приемете нещата такива, каквито са 
Ако минавате през много труден период, спомнете си моментите, когато ви е било най-трудното и помислете как сте успели да се преборите. Ако се сетите за това, че можете да преживеете болката, несигурността и съмнението, ще можете да намерите сила да преодолеете и сегашната ситуация.

2. Споделете Вашият товар
Говорете с близките си хора за това, което Ви притеснява и по този начин ще се освободите от товара.

3. Живейте в настоящето 
Когато заминете на пътешествие към бъдещето, започвате да си създават проблеми, които може би никога няма да се случат.

4. Освободете се от негативните мисли 
Ако започнете да мислите за това колко проблеми имате и колко болка чувствате, ще става още по зле. Опитайте се да мислите положително. Това може би няма да промени обстоятелствата, защото за някои неща трябва време, за да преминат, но ще Ви помогне да промените начина на мислене.

5. Вяра 
Независимо да вярвате в Бог, карма, силата на Вселената или в самите себе си, възползвайте се от вашата духовна или религиозна вяра, за да намерите утеха.

6. Отидете там, където е любовта 
Ако се чувствате победени, много е важно да се свържете с хората, които могат да Ви осигурят подкрепа.

7. Изберете щастието 
Ейбрахам Линкълн някога е казал: „Забелязал съм, че повечето хора на света са толкова щастливи, колкото са решили да бъдат“. Дори и в най-лошите възможни обстоятелства, винаги има нещо, което може да Ви донесе късмет и щастие. Не пренебрегвайте това.

8. Обичайте вместо да контролирате 
Хората често се опитват да контролират нещата, които искат, от страх да не ги загубят. Но това е погрешно. Контролът Ви дава измамно чувство на сила и господство. Пуснете нещата да излязат извън контрол и обичайте изключително!

9. Сами сте отговорни за Вашите чувства и дела 
Обърнете внимание дали Вашите дела отразяват резултатите, които искате да постигнете.

10. Не забравяйте, че независимо от това през какъв период минавате, всичко ще бъде наред 
Дори и да не вярвате в това, никога не е късно да започнете. Напишете си го на хартия. Повтаряйте го всеки ден. Възможно е да запазите мира независимо от обстоятелствата. Възползвайте се от тези съвети, за да си създадете по-спокоен начин на мислене. Върнете вътрешния си мир и щастието само ще почука на вратата Ви.

инфо: blitz.bg

Вижте още:

 

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.