Как наказват изнасилвачите в различните страни

затвор

Индия – доживотен затвор или смъртно наказание

След въвеждането на новия закон против изнасилванията в Индия (през април 2013), виновните получават наказание – доживотно лишаване от свобода (което всъщност е 14 години в Индия) или смъртна присъда – в най-редките случаи.

Франция – 15 години до доживотна присъда

Извършителят може да получи 15-годишна присъда за изнасилване, която може да бъде увеличена на 30 години или доживотна присъда – в зависимост от степента на нараняванията, които е причинил на жертвата си, както и жестокостта, с която е извършено престъплението.

Китай – смъртна присъда или кастрация

Наказанието на изнасилване в Китай е смърт – и в много случаи се извършва изключително бързо (не се налага обвиняемият да чака с години, както в Америка например). С кастрация се наказва в по-редки случаи.

Саудитска Арабия – обезглавяване (няколко дни след като престъпникът е заловен)

Наказанието за изнасилване в Саудитска Арабия е публично обезглавяване, след като извършителят е предварително упоен с успокоително. Интересното е, че в Саудитска Арабия трафикът на наркотици се наказва по абсолютно същия начин.

Афганистан – извършителят бива прострелян в главата или обесен

В зависимост от присъдата, която извършителят ще получи от съдията, той е или прострелян в главата или обесен в рамките на 4 дни след залавянето му.

Египет – обесване

Някои смятат, че обесването е остарял метод, но според египетските закони наказанието за изнасилване е точно такова.

Иран – обесване

В повечето случаи изнасилвачите в Иран биват осъдени на смърт чрез обесване, но в някои случаи (по-рядко) те биват убивани с камъни.

Morkadis

Израел – 16 години лишаване от свобода до доживотна присъда

Изнасилвачите се наказват с 16 години лишаване от свобода в Израел. Там обаче дефиницията за „изнасилване“ е по-необикновена и не включва само сексуално насилие.

САЩ – доживотна присъда

Обикновено присъдата за изнасилване зависи от това дали процесът ще е под държавно или федерално законодателство. Наказанието може да варира от няколко години до доживотна присъда.

Русия – между 3 и 20 години лишаване от свобода

Най-често присъдата за изнасилване е между 3 и 6 години лишаване от свобода. Тя зависи от цялостната ситуация и жестокостта на извършителя и може да достигне до 20-годишна присъда (в най-редките случаи).

Норвегия – между 4 и 15 години лишаване от свобода

Всеки вид сексуално посегателство, извършено без съгласието на жертвата, попада в категорията „изнасилване“ в Норвегия, а извършителят може да получи присъда от 4 до 15 години лишаване от свобода.

инфо: iskamdaznam.com

Вижте още:

15 поразителни забрани и ограничения в Северна Корея

10-те най-страшни наказания за прелюбодеяние в света

Най-шантавите закони на света

Най-необикновеният затвор в света, в който хората са изградили функциониращо общество

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.