Как ще се разпространи радиоактивният облак, ако Северна Корея извърши ядрен взрив?

ким

 

Симулация показва възможното двуседмично разпространение на радиоактивния облак, ако Северна Корея извърши ядрен взрив над Тихи океан.

Този модел бе представен от Ласина Зирбо – изпълнителен секретар на Организацията на пълна забрана на ядрените опити, в Twitter По-късно Зибро уточни пред „Телеграф“, че това е „просто груба симулация на потенциален облак, който може да носи изотопи“.

Преди седмица външният министър на Северна Корея Ри Йонг Хо каза, че САЩ е обявила война на КНДР и заяви, че Пхенян може да предприеме действия, включително „мощна детонация наводородна бомба в Тихия океан“.

Северна Корея вече извърши шести ядрен опит за страната. Тестът бе от 250 килотона. Пхенян твърди, че това е водородна бомба, която може да се монтира в ракета, с което засили напрежението.

инфо: dariknews.bg

Вижте още:

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.