Климатолог: България я чака нещо, което не съм виждал от 10 години

есен

Зимата се отлага. Ако ме бяхте питали в петък, щях да кажа, че е дошла, но всички тотално сбъркаха в прогнозата. Това заяви пред Нова тв климатологът доц. Георги Рачев.

„Температурите ще достигнат 23-24 градуса през уикенда. Волфганг вече се разрушава, после идва Ксеркс. Студеният фронт трябва да дойде в сряда следобед. Температурите в четвъртък ще бъдат много ниски. Още от петък обаче започва взривно затопляне. Над България от югозапад ще се изнася топъл въздух. От 10-на години насам не съм виждал такова обръщане за толкова малко дни“, заяви климатологът.

„В София през уикенда минималните температури даже ще са 10-на градуса. Някои синоптици се шегуват, че става за море“, каза още той.

„В България ще има топла зима. Ние сме в едно ъгълче, в което ще има обаче студени инжекции. Октомври ще го изпратим с 2-3 градуса по-високи температури от нормалното. Очакваме зимата да е ветровита и буреносна. В почти цяла Европа тя ще бъде по-топла с градус и половина. Обобщено към момента — зимата ще бъде топла и сравнително нормална по отношение на валежите“, завърши Рачев.

инфо: fakti.bg

Вижте още:

Изумителните неща, които се случват с тялото през зимата

Изберете си един от снежните човеци и вижте какво ви очаква до края на зимата!

Какви стайни температури поддържат в различните страни през зимата

Премахват смяната на времето от 2019 г.

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.