Кои са кризисните периоди в живота на човек според астрологията

зодии

В астрологическата терминология кризисните периоди се определят от планетарните квадратури.

Транзитната квадратура е астрологически аспект, възникващ, когато транзитна планета се окаже под ъгъл 90 градуса към своето натално положение.

Квадратурата е аспект на преодоляване, борба; аспект, на фона на чието действие възникват ситуации, от които човек трябва да се измъкне по някакъв начин. Задачата на квадратурата е създаване на условия за личностен растеж на човека и за инициирането на този растеж.

Бързите квадратури се пораждат от Слънцето и Луната, от вътрешните планети (Меркурий, Венера), разположени между Земята и Слънцето, и от Марс, като най-близка до Земята външна планета. Тяхната роля във всекидневието не е съдбоносна.

Бързите квадратури се повтарят приблизително веднъж на три-четири месеца, започвайки от деня на поява на човека на бял свят, и продължават 7 – 12 дни. В тези дни се сблъскваме с обичайни, всекидневни и преодолими трудности.

Бавните квадратури възникват под влияние на големите външни планети (Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун, Плутон), както и на особени, важни точки в хороскопа – Лунните възли (Възходящ и Низходящ). Тези квадратури настъпват с промеждутък от няколко години. В период на бавна квадратура се чувстваме като между чука и наковалнята. Те наистина прекрояват характера и съдбата на човека.

КВАДРАТУРА НА ЮПИТЕР

Квадратурата възниква на всеки нечетни 3 – 3,5 години от рождения ден (продължава месец и половина). Засяга сферите на ученето, идеалите, далечните планове.

Планетата на голямoто щастие превръща и квадратурите в такива, които носят успех. Дори загубите в този период водят до скорошни и по-удачни придобивки.

Квадратурите на Юпитер способстват за социализацията на човека и придобиването на нови житейски навици.

Те съпровождат първото приятелство (3 – 4-годишна възраст) и началото на пълноценното учене (около 9-10 години), завършването на средното образование и избора на професия (15-16 години), разгара на студентството, първите сериозни длъжности след завършване на образование. Квадратурите на Юпитер доставят повече радости, отколкото проблеми. Освен това тяхното влияние омекотява редица тежки аспекти на Сатурн, които съпътстват почти същите възрасти.

КВАДРАТУРА НА САТУРН

Квадратурата възниква на всеки нечетни 7,5 години от рождения ден (продължава 3 месеца). Засяга сферите: учене, придобиване на знания; усвояване на правилата на поведение, законите; издигането в кариерата.

Планетата на съдбата е вярна на себе си във всички аспекти. В квадратурите тя предлага категоричния избор: „Расти или ще бъдеш никой!“. Подобно на Юпитер, Сатурн също активизира социализацията на човека, но при това го кара да преминава през болка, нерядко дори унижения; да пада по лицев калта. Този, който в периода на квадратурите на Сатурн търпеливо и самостоятелно се занимава със самовъзпитание, проявява дисциплина, укрепва духа си, той става закален боец и получава награда.

Morkadis

Трябва да се запасите с търпение на 7,5 години, на 22,5, на 37,5, на 51,5, на 67,5, на 82,5 години. Квадратурата на Сатурн не може да се отмени. Може само с усилие на волята решително да крачите насреща и – както се отива на изпит.

КВАДРАТУРА НА УРАН

Квадратурата възниква на всяка нечетна 21 година от рождения ден (продължава 1,5 година).

Засяга сферата на приятелските контакти; провокира импулсивни решения, усещане за обща нестабилност на ситуацията.

Уран е планета на озаренията, на налудничавите импулси. Първата й квадратура преминава на 21 -вата година. Именно на тази възраст можем да си позволим да се разгорещим, да опитаме всичко, на момента, да рискуваме, да грешим – и да извличаме полза от грешките си! Към втората квадратура на Уран -на 63 години – трябва да се подхожда с целия натрупан житейски опит и тогава тя няма да ни пречупи, а ще ни изведе на нови духовни висоти. Именно на 63 години е време да предадем опита си на внуците, да се занимаем с душата си ис обществено полезна дейност.

КВАДРАТУРА НА НЕПТУН

Квадратурата възниква на 41 година от раждането (продължава 4,5 години).

Засяга сферите на идеалите, вярата, духовността, търсенето на себе си и на смисъла на живота.

Квадратурата на Нептун настъпва на 41-вата година от раждането, в момента на разцвета на физическите и духовните сили на човека. Но това е и времето на прощаване с младостта и встъпването в зрелостта.

Нептун ни застига с илюзии, но и внушава религиозност, помага да излезем на духовното ниво на разбиране на живота. Задачата на тази възраст е не човекът да се откъсне от реалността и да попадне в царството на илюзиите, а да открие за себе си духовен извор, с чиято помощ да удължи жизнената си активност до дълбока старост.

КВАДРАТУРА НА ПЛУТОН

Точният период на квадратурата се изчислява от астролог. „Трансформирай се или умри!“ – това е девизът на всички напрегнати влияния на Плутон, но най-вярно е това за опозициите и квадратурите. Плутон е планета-маг. Цикълът му на въртене около Слънцето е 248 години, но скоростта му в Зодиака е непостоянна. Тази квадратура няма формули за самостоятелно изчисление.

КВАДРАТУРА НА ЛУННИТЕ ВЪЗЛИ

Квадратурата възниква на всеки нечетни 4-5 години от деня на раждане (продължава 1,5 месец).

Засяга сферата на житейските цели. Проверка за стабилност на стремежите на човека в живота му – това е транзитната квадратура на възлите към своето натално положение. Своего рода технически преглед, за да не аварира по пътя механизмът, с чиято помощ постигаме целите си в живота.

инфо: po-krasivi.net

Вижте още: 

КАК СИ ОТМЪЩАВАТ РАЗЛИЧНИТЕ ЗОДИИ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.